Met deze fysieke crypto-wallet sla je munten veilig op

Klein en vooral heel veilig
Zo raak je je fortuinen niet meer per ongeluk kwijt.

Het succes en de hype rondom cryptocurrency is bijna net zo interessant als alle dingen die mis gaan in de wereld van virtuele munten. Zo zijn cryptoholders vaak doelwit van gewapende overvallen, maken een heleboel Nederlanders verlies op cryptovaluta en zijn er overal wel geniepige crypto-malware op te lopen. Niet gek dus, dat Archos met een fysieke crypto-wallet op de markt komt.

Archos’ Safe-T mini is een ogenschijnlijk simpel apparaatje dat een fanatieke belegger zomaar een hoop geld kan besparen. Het kan namelijk zomaar voorkomen dat de door jou gekozen handelsplaats of wallet gehackt wordt. Door je digitale munten hier offline op op te slaan, hoef je je daar nauwelijks meer zorgen om te maken.

Het kleine ronde schijfje (met een diagonaal van 5,8 cm) bevat een 120MHz processor en is uitgerust met een schermpje van 128 bij 64 pixels. Op dat OLED-scherm zie je een transactie die je op dat moment maakt verschijnen en met een druk op de knop (en het invoeren van je 4- tot 9-cijferige toegangscode) bevestig je de transactie. Mocht de Safe-T mini kwijtraken of stuk gaan, dan krijg je een recovery key om je munten alsnog terug te krijgen.

De Safe-T mini ondersteunt op het moment online wallets Ethereum Wallet, Electrum, MyCrypto, GreenAddress en Mycelium. Wat betreft currency’s zelf ondersteunt Archos’ gadget de grote jongens en een paar kleinere munten: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, Bitcoin Cash en Z Cash. Later komen daar waarschijnlijk nog andere munten bij. Het apparaatje kost €50 euro en komt in de zomer uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *