Met deze kit maak je van elke fiets een e-bike

Met deze kit maak je van elke fiets een e-bike
De elektrische fiets is in Nederland aan een ware opmars bezig. Tegelijkertijd zien we vanuit de techhoek ook steeds meer methoden om een bestaande fiets te converteren naar een e-bike. De maker van de Barak Electric Bicycle Conversion Kit zegt de ideale manier te hebben gevonden.

Barak Electric Bicycle Conversion Kit

E-bike expert Micah Toll, die zelf al honderden elektrische fietsen maakte, heeft een kit ontwikkeld die in een handomdraai op een gewone fiets kan worden gemonteerd. Wie een koffietafel van de IKEA in elkaar kan schroeven, kan ook een reguliere fiets ombouwen tot e-bike met de Barak Electric Bicycle Conversion Kit, aldus Micah. Zijn kit bestaat uit een batterijmodule die ergens op het frame moet worden bevestigd, een controllerunit die in de behuizing van de batterij wordt geplaatst, een gashandel voor om het handvat, en een voorwiel met daarin de elektromotor. Het voorwiel is in diverse maten tussen de 20 en 26 inch leverbaar, met e-motoren op verschillende strekten: van 350 tot 500 Watt.

Met deze kit maak je van elke fiets een e-bike

32 km/u

De 24V 10AH accu geeft je zelfgemaakte e-fiets vervolgens een range van tussen de 32 en 49 kilometer (zonder meetrappen), met een topsnelheid van maximaal 32 km/u. Het opladen van de lithium-ion accu neemt zo’n 3 uur in beslag. De prijzen van de kit liggen tussen de $585 en $655, afhankelijk van het powerlevel. Meer op Kickstarter.

[lg_folder folder=”0_Divers/Barak_Electric_Bicycle_Conversion_Kit/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

3 reacties

  1. Lijkt me niet prettig werken aangezien dit geen trapondersteuning is, maar gewoon een constante boost op je voorwiel (!) waardoor fietsen nog net zo vermoeiend is, alleen ga je sneller.

  2. Elektrische fietsen met een gashandel worden voor de wet gelijk gesteld aan brom- en snorfietsen en moeten dus een verzekeringsplaatje hebben.
    Fietsen met elektrische trapondersteuning zijn voor de wet wel gewoon fietsen, maar daar hebben we het hier volgens mij niet over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *