Met LazeeEye maak je 3D-beelden met je telefoon

Met LazeeEye maak je 3D-beelden met je telefoon
Me deze lasermodule breng je alles in kaart. In een 3D-kaart, welteverstaan.

De initiatiefnemers achter het LazeeEye-project, Heuristic Labs uit Massachusetts, beloven een stukje hardware voor je smartphone waarmee je 3D-foto’s kunt schieten. Door gebruik te maken van de smartphonecamera en de toegevoegde lasertechniek krijgen foto’s diepte-informatie. Hetzelfde wat Google probeert te bewerkstelligen met Project Tango-telefoons en -tablets.

Volgens de makers verander je je telefoon hiermee in een apparaat dat geschikt is om objecten te fotograferen die vervolgens in een CAD-model omgezet kunnen worden, waarna je ze in theorie kan 3D-printen. Je kunt het ook gebruiken voor het inrichten van je huis, door simpelweg een 3D-foto te maken en de maten van de omgeving eruit te filteren. Maar denk ook aan zoiets simpels als het veranderen van de kijkhoek van een foto, of het toevoegen van augmented reality. In onderstaande video wordt meer duidelijkheid gegeven over de toepassingsmogelijkheden.

[gv data=”EpkkR6B2Wxo”][/gv]

De techniek hebben ze dus in huis – hoewel het nog behoorlijk ‘bèta’ lijkt – maar of het ooit naar de markt komt is de vraag. Om de LazeeEy-opzetstukjes naar de markt te brengen zijn ze een crowdfundcampagne op Kickstarter
begonnen, waar inmiddels $190.000 van het beoogde doel van $250.000 binnen is. Maar ze hebben nog vier dagen voor het resterende bedrag, dat wordt erg krap. De prijzen van de LazeeEye beginnen bij $75.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *