Met Skype Qik verstuur je snel korte videoberichten

Skype-Qik
Met Skype Qik stuur je gemakkelijk korte videoboodschappen naar elkaar, die zichzelf na twee weken automatisch verwijderen.

Vooral deze automatische verwijderingsfunctie legt Qik in lijn met apps als Snapchat. Maximaal 40 seconden lang krijg je de tijd om jezelf op te nemen, deze boodschap kun je vervolgens naar meerdere mensen tegelijk verzenden.

Qik Fliks
Als je nog sneller een video wilt beantwoorden met je eigen filmpje, dan kun je de Qik Fliks gebruiken. Deze video’s van maximaal 5 seconden kun je direct versturen, om direct een binnengekomen bericht van iemand te beantwoorden. Skype vergelijkt dit zelf met populaire GIFjes, die je vaak op sociale media tegenkomt.

Skype Qik is vanaf vandaag beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone. Hierbij lijkt de Androidversie op het moment de meest complete te zijn. Op iOS kun je bijvoorbeeld nog geen contacten blokkeren en de Windows Phone-editie heeft nog geen Qik Fliks tot zijn beschikking.

Geen account
Handig detail: je hebt geen Skype-account nodig om Qik te gebruiken, door de telefoonnummers van je contactpersonen te verifiëren kun je meteen aan de slag met het sturen van videoboodschappen.

[gv data=”s3i_Fss5PuM”][/gv]

Download Skype Qik hier voor Android, hier voor iOS en hier voor Windows Phone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *