Microsoft: Facebook Home is een kopie van Windows Phone

Facebook Home is een kopie van Windows Phone?
Frank Shaw, vice president corporate communicatie van Microsoft, heeft zich negatief uitgelaten over Facebook Home. Het nieuwe Android-schilletje dat afgelopen week werd aangekondigd zou afgekeken zijn van Microsofts ‘put people first’-concept.

Het bedrijf uit Redmond zou moeite hebben met de wijze waarop Facebook nu ook ineens gebruik maakt van een concept waarbij gebruikers voorop staan. Het ‘put people first’-concept was namelijk de basis voor de ontwikkeling van Windows Phone twee jaar geleden, en Facebook had blijkbaar dat idee nodig voor de ontwikkeling van de Home launcher.

De gehele blog kan je hier lezen en komt een beetje triest over. Het voelt als een directe aanval op het Android OS waarbij de heer Shaw aloude nadelen van het Google besturingssysteem naar voren haalt. Zo zou het OS te moeilijk zijn en niet nog meer skins nodig hebben, want we hebben er al zoveel.

De heer Shaw kan beter maar even naar zijn eigen OS en het marktaandeel kijken. De Windhoos-toestellen zijn niet bepaald in de trek de laatste maanden en de wijze waarop social media applicaties zijn geïntegreerd staat in onze ogen in schril contrast tot de wijze waarop Facebook Home met haar gebruiker gaat communiceren vanaf 12 april.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *