Microsoft komt met Windows voor auto’s

Windows Car Concept
Microsoft is al jaren bezig met een besturingssysteem voor auto’s, afgelopen week heeft het bedrijf echter een nieuwe conceptversie laten zien.

De nieuwe Windows-versie voor auto’s lijkt qua werking erg op Carplay van Apple (uiteraard), de interface lijkt echter grotendeels op Windows Phone. Het betreft een speciale Metro-interface waarbij het scherm van de smartphone of tablet op het scherm van het entertainmentsysteem van de auto kan worden getoond. Om connectie te maken wordt Mirrorlink gebruikt, deze technologie wordt onder andere gebruikt door Volkswagen, Honda, Toyota en Citroën. Ook Nokia’s Symbian-toestellen en Sony’s Android-toestellen in de Xperia Z-serie ondersteunen Mirrorlink al.

De nieuwe versie werd onthuld tijdens de Microsoft Build-conferentie, tijdens die demonstratie kwam er uiteraard ook een crash voorbij. Het blijft immers Microsoft. De interface bestaat uit de bekende gekleurde informatietegels met secties voor onder andere radio, navigatie en apps. Het prototype dat Microsoft toonde biedt onder andere de mogelijkheid om muziek af te spelen, te navigeren, telefoongesprekken te voeren en berichten te versturen. De besturing gaat via het touchscreen, in de toekomst zou er natuurlijk ook spraakbesturing geïntegreerd kunnen worden.

Het is onbekend wanneer Windows voor auto’s op de markt komt, maar Microsoft is de Windows-versie al wel in de praktijk aan het testen (op een circuit in Seattle). Apple en Google zijn Microsoft sowieso voor, zoals altijd. Eind dit jaar zijn de eerste auto’s met Apple’s CarPlay te koop, evenals de eerste auto’s met Android.

Een filmpje van Windows for Cars staat op autojunk.nl.

[lg_folder folder=”Microsoft/0-Divers/Windows_Car/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

  1. Natuurlijk lijkt het veel op een ander in-car systeem, net zoals met tablets zijn er nu eenmaal basale vormen die aan een dergelijk systeem ten grondslag liggen. Ik voel weer een qq-war van Apple fanboys aankomen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *