Microsoft laat Windows 10 Mobile gebruikers stikken

Microsoft laat Windows Mobile 10 vallen
Mocht je in het bezit zijn van een Windows Phone, dan hebben we slecht nieuws.

Het huwelijk tussen de smartphonewereld en Microsoft is nooit erg prettig verlopen. Hoewel de toestellen van bedrijven zoals Nokia prima in elkaar staken, bleek de Windows Mobile software niet de X-factor te hebben volgens de consument. Wat volgde was een dalend marktaandeel en een officiële tweestrijd tussen Google’s Android en Apple’s iOS op de mobiele markt.

Het kleine aantal gebruikers dat nog vasthoudt aan Windows op hun toestel, hoopt waarschijnlijk dat er nog wat liefde vanuit Microsoft’s kant naar hen toekomt. Helaas lijkt de liefde niet wederzijds, want Microsoft heeft vandaag bevestigd dat er geen Windows 10 Mobile builds meer komen.

Uit bovenstaande tweet van Windows Insider-topman Brandon LeBlanc blijkt dat er niet meer gewerkt wordt aan nieuwe features voor Windows 10 Mobile gebruikers. Het enige wat gebruikers nog mogen verwachten, zijn de maandelijkse veiligheidsupdates op hun smartphone.

Hoewel deze move van Microsoft niet heel speciaal lijkt, is dit niet in lijn met wat diezelfde LeBlanc oktober vorig jaar zei. Toen werd er volgens hem wel nog aan Insider-builds gewerkt. Wat precies voor de wijziging heeft gezorgd, is niet bekendgemaakt.

2 reacties

 1. Ik citeer “leek de Windows Mobile software niet de X-factor te hebben volgens de consument. ”
  Als je rondleest op internet was Windows 10 Mobile voor velen een zeer goed OS, het enige probleem waren de missende apps.
  Mochten alle Android apps op Windows Mobile aanwezig zijn had Windows Mobile een mooi marktaandeel gehad!
  Ik heb nog steeds een Windows 10 Mobile toestel!
  En ik zal er geen afscheid van nemen, mocht dit toestel defect gaan zou ik niet weten wat te kopen.
  Android heb ik al gehad, zou je zo door het raam willen gooien!

 2. Men moet niet zeiken.
  Dit is al JAREN zo met MS phones … Al vanaf 2002 zag je het windows mobile gebeuren steeds een andere naam krijgen en het oude werd niet meer supported. Niks nieuws en is achter elkaar een keer of 3 a 4 zo geweest.
  Kortom, als je een beetje voorstudie had gedaan dan wist je wel hoe dit zou gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *