Microsoft OneDrive is officieel, vervangt SkyDrive

Microsoft OneDrive, gepromoot op een MacBook
SkyDrive is dood, leve OneDrive. De nieuwe clouddienst van Microsoft komt meteen met een aantal nieuwe functies.

Gebruikers van SkyDrive hoeven er niets voor te doen, alle bestaande data transformeert automatisch mee naar het nieuw ontworpen OneDrive. We sommen allereerst even op wat er aan vernieuwingen is toegevoegd.

Real-time samenwerken in één document
Het is nu mogelijk om, net als in Google Drive, samen met anderen op hetzelfde moment in Word-, Excel- en PowerPoint-documenten te werken en de bewerkingen te zien terwijl ze uitgevoerd worden. Tussentijds saven om veranderingen te zien is niet langer nodig. Verder is het makkelijker geworden om webversies van onder meer Word, Excel en OneNote te bekijken zónder dat je daar een Microsoft-account voor nodig hebt.

Video’s bekijken en delen gaat soepeler
Het delen van video’s wordt eenvoudiger door de beschikbaarheid van video transcodering. Hierdoor is het kijken en delen van video’s net zo makkelijk als bij foto’s. Transcoding past de kwaliteit van de video automatisch aan op de beschikbare internetsnelheid.

Camera back-up voor Android
De automatische camera back-up is nu ook beschikbaar voor Android-toestellen, (het was al beschikbaar voor Windows Phone en iOS). Hierdoor worden de foto’s en video’s de je maakt met je Android toestel automatisch opgeslagen in OneDrive en kun je ze synchroniseren met de NSA al je apparaten.

Cloud prullenbak
Om al je werk te beschermen is OneDrive, net als Dropbox, ook uitgerust met versiegeschiedenis en een cloud prullenbak. Van al je documenten worden de laatste 25 versies bewaard.

Nieuwe opties om opslagruimte te verdienen of te kopen
In OneDrive heb je nu de mogelijkheid om te betalen voor extra opslag op een maandelijkse basis. Plus, klanten die vrienden doorverwijzen ontvangen tot 5 GB aan opslag (in stappen van 500 MB) voor elke vriend die een uitnodiging voor OneDrive accepteert. Een soortgelijke bonusfunctie die Dropbox ook hanteert. Je kunt nu ook 3 GB extra aan vrije opslag ontvangen voor het gebruik van de back-upfunctie van de camera op je telefoon.

Standaard krijg je 7 GB gratis opslagruimte. Wil je meer, dan hangt Microsoft daar de volgende prijzen aan.

  • 50GB – 19 euro p/j
  • 100GB – 37 euro p/j
  • 200GB – 74 euro p/j
  • 500GB – 187 euro p/j

[gv data=”bw1ciTl5YK4″][/gv]

Van SkyDrive naar OneDrive. Waarom?
De naamswijziging was niet de wens van Microsoft zelf, maar die van het Britse media-bedrijf BSkyB. Zij vonden dat de naam SkyDrive in combinatie met de namen van hun diensten verwarring bracht. De rechter gaf BSkyB gelijk en daardoor werd Microsoft genoodzaakt haar naam te veranderen, en koos voor OneDrive.

Nog geen reacties

  1. Goed idee, alleen start OneDrive niet op mijn MacBook, en dat deed skydrive wel ….
    Na aanmelden met password en MS id blijft het wieltje maar draaien. Voorlopig nog maar even Dropbox blijven gebruiken. Wat een sof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *