Microsoft vindt de Macbook Air een waardeloos apparaat

Auteur: , 5 Reacties
Microsoft vindt de Macbook Air een waardeloos apparaat

En zegt dit vrij letterlijk in een nieuwe reclame.

Onlangs moest Siri van Apple het ontgelden tegenover Cortana van Microsoft in een commercial. Microsoft is nog lang niet klaar met het pesten van Apple en heeft een nieuwe reclame via het web gedeeld. Dit keer wordt de Macbook Air voor schut gezet in vergelijking met een Surface Pro 4.

De techgigant noemt de Air in de reclame net zo nutteloos als een hoed voor je kat. Het moddergooien tussen Microsoft en Apple is al jaren aan de gang. Tussen 2007 en 2009 maakte Apple reclame met de “Get a Mac”-reeks. In de filmpjes werd de PC van Microsoft voor schut gezet in vergelijking met de Mac. Microsoft hanteert nu precies dezelfde strategie, alleen zijn de commercials in een iets ander jasje verpakt. De kersverse reclame van Microsoft kun je hieronder bekijken.5 reacties

Wat een afschuwelijke reclame. Sowieso een vreemde vergelijking, een laptop vergelijken met een convertible/tablet. Toegegeven de Microsoft Surface Pro doet het best goed en ik zie ze regelmatig in bedrijven. Met een volledig OS en toetsenbord bied hij een stuk meer dan een conventionele tablet.

Maar toch ben ik er alles behalve van overtuigd van de Surface Pro. Het komt nog steeds over als een veelzijdige tablet maar zeker niet als volwaardige laptop vervanger. Dus ik vind het een wat vreemde en gewaagde stap om daarmee de succesvolle MacBook te bashen.
@reistje: True. Zo’n cultuurverschil ook :P Als deze reclame in NL zou worden uitgezonde zou dat gigantisch gezichtsverlies voor Microsoft opleveren, ze zouden de slechte verliezer bij uitstek zijn en er zouden grappen over worden gemaakt. In Amerika is een reclame als deze hartstikke normaal geloof ik..
@entail: uitgezondeN
@reistje: Geloof mij, ik heb een pro 4 met een i5 en naast een zeer krachtige tablet, is het een zeer krachtige laptop en met behulp van het dock bovendien een prima desktop (https://www.youtube.com/watch?v=jrBQ08L135c). Bij mij stuurt ‘ie via het dock 2 schermen aan, een toetsenbord + muis en een printer. En naast alle apps draaien ook de klassieke Windows programma’s erop. Van AutoCAD 2015 via Office Professional Plus 2016 tot GTA IV (al moest ik daar de beeldkwaliteit wat voor tweaken), een tablet als deze heeft Apple niet in huis.

Maar goed, dat neemt niet weg dat dit soort campagnes voor ons Europeanen natuurlijk verschrikkelijk kansloos zijn.
Dit filmpje laat precies zien wat Microsoft (ook in deze reclame) verkeerd doet:

https://youtu.be/u4ZoJKF_VuA?t=3m28s

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).