Microsoft werkt aan een Xbox zonder cd-lade en meer


Geen zorgen, je kan je oude spellen gewoon blijven spelen.

Volgens geruchten werkt Microsoft aan twee nieuwe Xbox-varianten. De eerste nieuweling is gepland voor begin 2019. Met dit apparaat kan de budgetshopper ook lekker gamen want de prijs zal zo’n $ 100,- of EUR 85,- goedkoper worden dan die van bestaande varianten. De besparing moet komen uit het weglaten van de cd-lade. Je kunt spellen voor deze console dan alleen digitaal kopen en downloaden.

Om te voorkomen dat je na het kopen van deze nieuwe spelcomputer blijft zitten met stapels ongebruikte spellen op cd lanceert Microsoft een bijbehorend omruilprogramma. In de (Microsoft)winkel kun je jouw cd’s omruilen voor een download van dezelfde spellen.

Een andere optie is om te wachten op de release die voor eind 2019 op de planning staat. Deze Xbox One S SKU zal wel geschikt blijven voor cd’s maar ook aanzienlijk goedkoper worden dan de Xbox van nu. Hoe men dat gaat doen is nog niet bekend. Ook de richtprijs en exacte releasedatum zijn nog niet bekend.

Het lijkt erop dat Microsoft met deze varianten wil testen hoe gehecht de gebruikers aan hun cd’s zijn. De angst is namelijk dat de meerderheid deze niet los wil laten. Voor de Scarlett-serie is nog geen besluit genomen over de cd-lade, maar de productie zal veel goedkoper zijn als deze mag vervallen.

Scarlett??? Ja, vanaf 2020 gaat Microsoft onder deze naam een hele nieuwe lijn spelcomputers ontwerpen. Dit is goed nieuws voor de doorgewinterde gamer en de winst van Microsoft. Nu verwent Microsoft haar gamers sowieso, want recent heeft ze een flink aantal gaming studio’s overgenomen. Daarbij werkt ze aan een eigen streamingdienst waarmee ook spellen gestreamd gaan worden. Het komt dan ook goed uit dat de prijzen voor de hardware zakken, dan hou je wat meer budget over om jezelf met games en binnenkort wellicht met streams te verwennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *