Miljoenendeal van Yahoo met tiener blijkt PR-stunt

Nick D'Aloisio van Summly
Grote ophef enkele weken geleden toen bekend werd dat Yahoo het bedrijfje van een 17-jarig knul had gekocht voor €25 miljoen. Diverse mensen plaatsten hier direct hun vraagtekens bij. Terecht blijkt nu.

De uit Engeland afkomstige Nick D’Aloisio had een iPhone app met de naam Summly ontwikkeld en die zou Yahoo gekocht hebben voor €25 miljoen. Uiteindelijk blijkt het allemaal iets genuanceerder te liggen.

– De techniek van de app is eigendom van een ander bedrijf (SRI International)
– De app is gebouwd door weer een ander bedrijf (Somo)
– De werknemers van Summly komen alleen op papier bij Yahoo werken

Hoe zit dat nou? Het schijnt zo te zijn dat Nick wel ooit de het eerste idee (en code) heeft bedacht voor Summly, maar dat heeft hij verder uit handen gegeven aan SRI International. En met dat bedrijf heeft Yahoo een deal gesloten voor het gebruik van de techniek.

Omdat SRI International ook aandeelhouder was in Summly is toen besloten om dit verhaal naar buiten te verkopen alsof Yahoo een inventief klein bedrijfje heeft overgenomen. SRI International is een grote speler en was een van de investeerders in Siri voordat het aan Apple werd verkocht.

Het zal Nick D’Aloisio waarschijnlijk allemaal worst wezen. Hij heeft zijn zakken gevuld en staat ook nog eens 18 maanden op de loonlijst bij Yahoo zonder dat hij er ook maar iets voor hoeft te doen. Omdat SRI International een (grote) aandeelhouder was in Summly kan je er dus wel vanuit gaan dat Nick slechts een fractie van die 25 miljoen euro zal ontvangen. (via: businessinsider.com)

[lg_folder folder=”Apps_iOS/Summly/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *