Nederlander bedenkt app die voorspelt wat je wil typen

Soothsayer
Taalgebruik is persoonlijk en wordt vaak beïnvloed door mensen waar je veel mee communiceert. En dat is precies waar het woordvoorspellingsysteem Soothsayer gebruik van maakt. Dit systeem werd als afstudeerproject ontwikkeld door de Nederlandse student Wessel Stoop.

Het programma voorspelt woorden op basis van je eigen taalgebruik én dat van je vrienden. Zonder dat je het wellicht doorhebt gebruik je vaak dezelfde combinaties van woorden. Door te analyseren welke woorden je gebruikt in bijvoorbeeld e-mails, tweets en op Facebook is het mogelijk om te voorspellen wat je wil gaan typen.

Uit het afstudeerproject van de research master Language and Communication aan de Radboud Universiteit bleek dat sommige gebruikers meer dan 50% van de toetsaanslagen kunnen besparen. Momenteel bestaat dit programma alleen nog maar in een testfase op basis van tweets. Je kan, als de server werkt, HIER kijken wat de resultaten zijn.

Toetsenborden op Android zoals Swype en Swiftkey hebben deze functionaliteit ook al enigszins, maar Soothsayer zou nog een stap verder gaan. (via: ru.nl)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *