Nederlanders hebben liever Bitcoins dan een spaarrekening

Bitcoin
En met een bedrag dat je kan missen, waarom ook niet?

Het hebben van een traditionele spaarrekening bij een bank loont al jaren niet meer. Ieder jaar neemt de rente af en je mag blij zijn met een paar tientjes rente als je geluk hebt. In veel gevallen haal je er de bankkosten er niet mee uit, dus je moet zelfs betalen om je geld te parkeren bij een bank.

Niet zo vreemd dus dat Nederlanders elders gaan kijken om rendement te behalen. Investeren in stenen of beleggen in aandelen vergt kunde. De wereld van cryptocurrency is veel eenvoudiger toegankelijk en dat doen veel Nederlanders dan ook. Uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) blijkt dat naar schatting 540.000 Nederlanders een of meerdere cryptomunten bezitten in hoop op rendement.

Dit groepje is gemiddeld 38 jaar oud en 6 op de 10 heeft geen ervaring met beleggen. Nederlanders zijn wel verstandig, want 70% van deze groep heeft minder dan 1.000 euro in crypto’s gestoken. Slechts één procent zal financiële problemen ondervinden als de koers daalt en niet meer stijgt.

Wie in december en januari op piekmomenten is begonnen met het beleggen in cryptocurrency zit nu vermoedelijk nog steeds met verlies op zak. Wie enkele maanden geleden Bitcoins heeft gekocht heeft echter nu al een rendement waar je normaal gesproken jaren bij een bank voor nodig hebt. Op de volatiele markt is geen voorspelling te doen, maar blijkbaar vinden veel Nederlanders het een gokje waard. Want zonder kunde zomaar wat Bitcoins kopen in hoop op rendement is niets meer dan een gok.

2 reacties

  1. Volg je eigen gevoel, niemand heeft er verstand van. De zgn. kenners spreken elkaar tegen… de een zegt dat de Bitcoin naar 150.000 dollar kan en de ander zegt dat hij weer wegzakt en helemaal verdwijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *