Nep-medewerkers van Microsoft plegen telefoonterreur

Phone scam Microsoft
Wellicht heb je ze ook al eens aan de lijn gehad: mensen die zeggen dat ze van Microsoft zijn en vertellen dat je PC vol met fouten zit. Uiteraard zijn dit oplichters, maar de laatste tijd duiken ze steeds vaker op in Nederland.

Hoe het werkt? Criminelen uit Azië bellen je op met een vaag verhaal dat er een ‘probleem’ is met je PC en dat er direct iets aan gedaan moet worden. Vervolgens moet je achter je PC gaan zitten en een stuk software installeren om je PC te ‘scannen’.

Uiteindelijk gaat dit natuurlijk om spyware waarmee ze de controle over je PC overnemen. Daarna moet je een vergoeding betalingen om hier weer vanaf te komen. Uiteraard het liefst met je creditcard zodat ze ook gelijk die gegevens hebben.

Het klinkt wellicht een beetje als een indianenverhaal, maar het komt vaker voor dan je denkt. Toevallig hoorde ik vorige week van mijn ouders dat ze ook gebeld waren door een ‘raar figuur’. Gelukkig waren ze zo verstandig om er niet in te trappen, maar er zullen ongetwijfeld genoeg mensen dom goedgelovig genoeg zijn om erin te trappen.

Hieronder enkele voorbeelden van mensen die de scam doorhadden en de boel gefilmd hebben. (via: ad.nl)

Zullen we nog een tip geven? Vertrouw Microsoft nooit! 😉

[gv data=”FEPHHGpB53g”][/gv]

[gv data=”xo9kIfdqHz0″][/gv]

Nog geen reacties

  1. Laats het buurmeisje al huilend aan de deur gehad, volgens haar computer kon ME elk moment binnenvallen omdat ze wat MP3’tjes had gedownload. 🙂 Hardnekkige randsomware.

  2. Zou graag eens zo’n persoon aan de lijn krijgen. Heb ook al eens ’toegehapt’ toen ik volgens een mail in de map ‘ongewenst’ 1 miljoen dollar had gewonnen. Heb een paar weken grote lol gehad met het aan het lijntje houden van een zekere Allan George van de Freelotto (of zoiets).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *