Netflix bevestigt: King Arthur serie in de maak

Netflix bevestigt: King Arthur serie in de maak
Excalibur, be my strength!

Netflix is druk doende om haar eigen merk verder uit te bouwen. Dat is ook hard nodig, want Netflix telt wereldwijd ‘slechts’ 118 miljoen abonnees. Maar even serieus, De videostreamingdienst is weliswaar de grootste van allemaal, maar is ambitieus en wil nog verder groeien. Hoe? Door meer Netflix Originals uit te brengen. Daarvoor is uiteraard geld nodig. Daarom gooide de VoD-dienst onlangs nog haar tarieven omhoog.

Netflix heeft al diverse Netflix Originals op haar naam staan. Denk bijvoorbeeld aan Orange is the new Black, Narcos, The Crown, Bright, House of Cards en de vele Marvel action hero series als The Punisher, Iron Fist en Jessica Jones. Kijkers zijn over het algemeen wel te spreken over de kwaliteit van deze films en series, hoewel Hollywood-regisseur Steven Spielberg meent dat deze titels geen Oscar verdienen.

Netflix laat weten dat het aan een nieuwe Original-serie werkt. Deze is gebaseerd op de folkloristische apotheose koning Arthur. Alleen krijgt hij een totaal andere titel, namelijk Cursed. To make things worse: koning Arthur komt er helemaal niet in voor. Althans, in het eerste seizoen. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek, dat vorige week werd aangekondigd. Alles draait om Nimue, een tiener met een speciale gave waardoor ze voorbestemd is om de Lady of the Lake te worden, een personage die in verschillende verhalen over koning Arthur een belangrijke rol speelt.

Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen en wordt geschreven door Frank Miller. Komt de naam je bekend voor? Dat zou goed kunnen: hij schreef onder meer Sin City en de bloederige film 300. Samen met screenwriter en producer Tom Wheeler moet Cursed de nieuwste Netflix-knaller worden. Wanneer het eerste seizoen te zien is op Netflix is onbekend. Het boek wordt in het najaar van 2019 gepubliceerd.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *