Netflix bezorgd om Nederlands Popcorn Time-gebruik

Netflix-Popcorntime
Vooral in Nederland ziet Netflix Popcorn Time als een serieuze concurrent, deze grafieken tonen aan waarom.

In een brief aan aandeelhouders spreekt Netflix haar zorgen uit over illegale diensten als Popcorn Time, dat vooral in Nederland massaal gebruikt wordt. Volgens Netflix is het probleem van Popcorn Time dat het zo gemakkelijk gemaakt wordt om torrents te gebruiken om films en series te streamen. Het is ineens net zo gemakkelijk om illegaal te streamen dan om via legale diensten als Netflix een filmpje te pakken.

Google Trends
Als bewijs van het overmatige Popcorn Time-gebruik in Nederland wijst Netflix naar de Google Trends grafiek van de afgelopen maanden. Daarin is goed te zien hoe het Popcornprogramma razendsnel stijgt wat zoekopdrachten betreft, en dat het nu zelfs gelijk staat aan het aantal keren dat er naar Netflix wordt gezocht. HBO bungelt er ondertussen ver onder.

Hoe uitzonderlijk de situatie in Nederland is, wordt pas duidelijk als je naar de wereldwijde grafiek kijkt. Daar staat Netflix vele malen hoger dan HBO en Popcorn Time, al is het illegale alternatief ook aan een opmars bezig. Een reden waarom juist in ons land de dienst zo gretig aftrek vindt is niet bekend, al kwam het streamingprogramma de afgelopen maanden wel uitgebreid in het nieuws.

Google Trends Nederland: Netflix, HBO en Popcorn Time:
Netflix-Nederland

Google Trends wereldwijd: Netflix, HBO en Popcorn Time:
Google-Trends-Wereldwijd

Nog geen reacties

 1. Misschien eens het complete aanbod vrijgeven i.p.v. de light versie met 3 seizoenen achterlopen wat we hier in NL krijgen? Ik heb ook Netflix en ben er nog steeds erg tevreden mee, maar Game of Thrones gaat toch echt via de torrents naar binnen komen. Helaas is TvTorrents niet meer 🙁

  • @drivingpleasure: gebruik dan gewoon geen Nederlandse DNS servers maar Amerikaanse en je Netflix “goes USA”. Problem fixed.
   Je kan ook alleen je Apple TV (of whatever voor box dat je hebt) instellen op de ami DNS zodat je PC’s etc. lokaal resolven. Ik heb alles naar de Google DNS’sen staan en negeer de DNS van m’n provider compleet.

   (3 seconden Googl’n en je weet alles wat je doet moet).

   • @fijnkonijn: Oke, nouja ik gebruik altijd de DNS van Google dus dan zou ik het automatisch moeten hebben volgens jou? Ik kijk via de PS4 maar heb gewoon de NL Netflix. Ik zei het ook aangezien ik hier had gelezen dat je niet meer met een omweg op de Amerikaanse versie kon. Of ze hebben gewoon een onzin artikel geschreven..

 2. Misschien ook omdat alles in Nederland al bloedduur is. Als ik voor 35k een Mustang kan kopen, zal ik misschien ook nog wat over houden voor de bios. Oke, misschien een onzin vergelijking, maar ik snap best dat wij Nederlanders zuinig zijn.

  • @JamesBond007: idd een onzinnige vergelijking. De Salarisen en algemene levenskosten liggen in de USA **totaal** anders als hier. Je moet zulke dingen in verhouding zien.

   Nederlanders hebben idd. de reputatie zuinig te zijn. Ik zou het eerder gierig willen noemen want alles moet altijd maar gratis.
   Het enige volk dat nog ergers is als “de Nederlander” is de Duitser. Daar mag alles echt niets kosten en het druipt er van af…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *