Netflix helemaal klaar met Nintendo console

'Netflix overweegt bioscopen te kopen'
In 2019 kun je in ieder geval op één console minder Netflixen.

Netflixen, dat is natuurlijk wat je het liefste wil na een lange dag werken. Gelukkig zijn er bijzonder veel apparaten waar je naar hartenlust kunt genieten van deze fijne applicatie. Beschik je niet over een slimme TV, dan is er altijd nog de optie om op je console te Netflixen.

Vanaf 2019 wordt het voor sommige fans echter iets lastiger om Netflix te kijken. De Nintendo Wii zal op veel plekken stof liggen te happen en wellicht gelden als multimedia-apparaat, maar per 31 januari 2019 is dit niet meer mogelijk. In een mail heeft Netflix klanten gewaarschuwd dat Nintendo de app zal opschorten.

Het sluiten van de Netflix-app voor de Wii is een jammerlijk feit, maar niet helemaal onverwacht. Eerder dit jaar heeft de Japanse techgigant namelijk al de stekker uit de Wii Shop getrokken. Vanaf volgend jaar zal de Wii dus enkel nuttig zijn voor het spelen van offline games.

Gek genoeg had Netflix in de mail niet meteen een alternatief gemeld. De streamingdienst ‘hoopt’ dat gebruikers een alternatief voor handen hebben liggen. Tijd voor een upgrade naar de Nintendo Switch?

4 reacties

 1. Wat een kabaal om niks.
  Alsof er daadwerkelijk mensen zijn die massaal streamen op hun Wii met low res resolutie.
  We zijn meer dan 10 jaar verder, niet vreemd dat hij niet meer gesupport wordt.

  • @nietzoslim: Haha inderdaad, de wii had niet eens de codecs om dvd films in z’n dvd player af te spelen!
   Dit is simpelweg niet waar Nintendo consoles voor wilt bouwen, duidelijk.
   (Ik zie ze wel graag wat meer extra functies toevoegen, omdat het in principe een goedkope easy update is… ) Maar net als Netflix/YouTube op de Switch: geen haast. we hebben al tig apparaten met die opties.
   Laat ze lekker op de hardware en games focussen! Wat ze goed doen, doen ze goed.

   • @lolindir: precies, huizen liggen vol met tablets en oudere smartphones die multimedia taken veel beter doen dan de Switch en oook zeer zeker dan welke Wii dan ook.
    De Switch heeft niet eens een Bluetooth audio mogelijkheid. Kom op zeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *