Netflix knalt binnen met The Witcher-serie (trailer)

Wat is er met Geralt gebeurd?
Een hoop monsters en magie.

Fans van zowel de briljante games als de evenzo geweldige boekenreeks wachten sinds de aankondiging met ingehouden adem op Netflix’ interpretatie van de The Witcher. De eerste beelden waren behoorlijk twijfelachtig, maar de trailer lijkt een goed idee te geven van hoe tof deze show kan gaan worden.

Laat ik het maar gezegd hebben: Henry Cavill is veel te gelikt en knap om de grauwe, gehavende Geralt of Rivia te spelen. De Britse acteur is ontzettend getalenteerd, maar in mijn ogen niet geschikt voor het spelen van het iconische game-personage.

Dat gezegd hebbende benadrukt Netflix tijdens de Comic-Con in San Diego dat we hier niet met een game-verfilming te maken hebben. De onderstaande trailer benadrukt met ‘based on the international bestselling book series’ dat het om de verfilming van de boekenreeks gaat, geschreven door de Poolse George R.R. Martin, Andrzej Sapkowski.

Dat is direct de reden waarom sommige dingen niet lijken te kloppen met wat gamers over de Witcher denken te weten. Geralt draagt bijvoorbeeld het grootste deel van de tijd slechts één zwaard in plaats van zijn iconische set zwaarden, één voor mensen en één voor monsters. Ook hebben de makers in vergelijking met de games flinke… creatieve vrijheid genomen met de castingkeuze van Yennefer.

Toch zal het een toffe show worden voor fans van fantasiemateriaal. The Witcher lijkt magie en monsters te benadrukken, wat uit de trailer snel duidelijk wordt. Volgens bezoekers van de Comic-Con (die extra beelden te zien kregen) is de actie kneiterhard en de productiewaarde torenhoog. Ik bedoel, check die Nilfgaardian soldaten en die grote veldslag!

[gv data=”cSqi-8kAMmM”][/gv]

De releasedatum van de achtdelige serie is vooralsnog onbekend, maar verwacht wordt dat we nog dit jaar het fantasie-epos over Geralt, Ciri en Yennefer kunnen aanschouwen. Alleen op Netflix, uiteraard.

Screen @Netflix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *