Netflix komt einde van het jaar naar België en Luxemburg

Netflix komt einde van het jaar naar België en Luxemburg
Dat heeft Netflix zojuist aangekondigd. Daarnaast zal het Europese hoofdkantoor van Netflix ook gaan verhuizen.

Naast België en Luxemburg wordt Netflix ook beschikbaar gemaakt in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Netflix heeft dus serieuze plannen om uit te gaan breiden in Europa. Tijdens de lancering aan het einde van dit jaar kunnen de gebruikers in de desbetreffende landen zich meteen aanmelden en gebruik maken van alle diensten.

Op dit moment zijn er ruim 48 miljoen huishoudens in meer dan 40 landen die gebruik maken van Netflix. Zij kijken ongeveer één miljard uur naar tv shows en films per maand. Met deze aangekondigde uitbreiding zullen deze getallen alleen nog maar gaan groeien.

Naast de aankondiging van de uitbreiding in Europa laat Netflix ook weten dat ze het hoofdkantoor gaan verhuizen van Luxemburg naar Nederland. Dat valt in ieder geval te lezen in de Luxemburgse krant Tageblatt. De voornaamste reden van de verhuizing is de aangekondigde verhoging van de BTW op internetdiensten in Luxemburg. Hierdoor is het land minder aantrekkelijk voor bedrijven als Netflix om zicht daar te vestigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *