Netflix’ Smart Downloads-functie is werkelijk briljant

Auteur: , Geen reacties
Snel lekker downloaden... automatisch

Lekker onderweg kijken wordt nog een stuk makkelijker.

Sinds de introductie van Netflix’ download-functie kunnen serie-buffs en filmliefhebbers ook onderweg genieten van de content van de streaming-gigant. Maar het downloaden van series is soms een beetje klungelig. De Smart Downloads-functie is waarschijnlijk een antwoord op veel klachten van gebruikers en tegelijkertijd en briljant idee dat op heel veel apps kan worden toegepast.

Zit je geheugen altijd vol of word je altijd doodziek van het weer handmatig moeten verwijderen van gedownloade series? Netlflix heeft er een antwoord op gevonden. Met Smart Downloads download je namelijk automatisch de volgende aflevering van de serie die je hebt gedownload. Nadat je een aflevering hebt afgekeken, wordt die betreffende episode tevens verwijderd van je toestel, zo laat Netflix in een blogpost weten.

De nieuwe functie geeft je dus de mogelijkheid om efficiƫnt je downloads bij te houden. Wanneer je bijvoorbeeld 3 afleveringen hebt gedownload en je kijkt er onderweg naar je werk twee, dan downloadt Netflix aflevering 4 en 5 zodra je verbinding maakt met de wifi. Tegelijkertijd worden aflevering 1 en 2 dan voor je verwijderd.

Smart Downloads is vanaf nu beschikbaar, maar helaas voor Apple-liefhebbers alleen voor Android-toestellen. Wanneer je je app update kun je direct van de handige functie gebruik maken. Wanneer het snufje voor iOS uitkomt is nog niet bekend.

Meer nieuwtjes over Netflix lezen? Het Amerikaanse miljardenbedrijf kreeg veel kritiek toen het suggereerde de prijzen te willen verhogen voor het huidige abonnementensysteem. Naast het slimme downloadsysteem heeft Netflix ook minderen functies, waaronder de ‘reviews’ op het platform. Dat duurde even, maar het bedrijf heeft zich eindelijk gerealiseerd dat het onzin is. Tot slot check je hier in welk genre Netflix een stevig deel van hun budget gaat pompen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).