Netflix transparanter over onze lievelingsseries (top 10)

Prachtig
Netflix maakt eindelijk meer bekend over wat we met z’n allen het liefst kijken.

Netflix is berucht als het gaat om transparantie. Ze geven de rest van de wereld namelijk geen enkel idee over de kijkersaantallen van series. Hoewel we relatief zeker weten dat bijna iedereen met Netflix wel Stranger Things, House of Cards, Narcos of Black Mirror kijkt, zijn absolute aantallen een raadsel. De streaming-gigant begint daarentegen meer open kaart te spelen met een nieuwe publicatie.

Netflix maakt namelijk onder andere bekend wat de top 10 meest populaire shows, films, documentaires en andere soorten content zijn, zo meldt Variety. Helaas betreft de informatie alleen kijkers in het Verenigd Koninkrijk als onderdeel van een test van de dienst.

Er werd namelijk tijdens de afgelopen investeerdersmeeting beloofd dat Netflix transparanter zou zijn over de manier waarop ze hun content managen. Het is namelijk regelmatig een volledige verrassing geweest waarom sommige series geannuleerd werden of juist een nieuw seizoen kregen. Ik kijk respectievelijk naar jullie, Sense8 en Casa de Papel (dat gewoon hartstikke rond was, maar door succes tot uitgemolken gaat worden).

Vanaf volgende week kunnen gebruikers de onderstaande top 10-lijstjes gaan zien op de Netflix homepagina. Het is nog niet duidelijk of gebruikers wereldwijd de statistieken van de Engelse kijkersvoorkeuren zullen zien of dat de test beperkt wordt tot het Verenigd Koninkrijk.

Hoe dan ook, het is duidelijk dat David Attenborough’s briljante Our Planet populair is. De documentaire over onze planeet en het verloederen daarvan staat op de eerste plek van zowel de ‘overall’-categorie als de documentaire-categorie.

Hieronder de top 10 meest populaire content, tv-series en films op een rijtje:

Overall
1. Our Planet
2. The Perfect Date
3. The Highwaymen
4. The Silence
5. Black Summer
6. After Life
7. The Spy Who Dumped Me
8. Riverdale
9. Chilling Adventures of Sabrina
10. You vs. Wild

Series
1. Black Summer
2. After Life
3. Riverdale
4. Chilling Adventures of Sabrina
5. Star Trek: Discovery
6. Lunatics
7. Bodyguard
8. Santa Clarita Diet
9. Bonding
10. Brooklyn Nine-Nine

Films
1. The Perfect Date
2. The Highwaymen
3. The Silence
4. The Spy Who Dumped Me
5. Someone Great
6. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
7. Baywatch
8. Guardians of the Galaxy Vol. 2
9. Sniper: Ultimate Kill
10. Sicario: Day of the Soldado

Lees ook: Deze films en series kijk je in mei op Netflix

Foto @Netflix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *