Netflix vindt het prima als jij je account deelt

Netflix Thuis
Wat een ander bedrijf misschien als diefstal zou zien met bijbehorende dreigementen en boetes is voor Netflix onderdeel van de wereldwijde strategie: de hele wereld moet overal Netflix kijken.

Netflix nu in 190 landen

De internet-televisiedienst van Netflix is vandaag wereldwijd beschikbaar gemaakt. Dat betekent dat er in 190 landen naar Netflix kan worden gekeken. Een volledige lijst van landen vindt je hier (Eigenlijk overal behalve China (?) en Syrië (burgeroorlog)). Direct na de keynote-speech op CES 2016 door CEO Reed Hastings ging de dienst live.

Prima als Netflix-gebruiker account deelt

CEO Reed Hastings zei het letterlijk, gisteren op CES:

“We love people sharing Netflix,” CEO Reed Hastings said Wednesday at the Consumer Electronics Show here in Las Vegas. “That’s a positive thing, not a negative thing.”

Dat betekent trouwens niet dat Netflix helemaal niet probeert te beperken hoeveel mensen een account delen – maar in ieder geval binnen één huishouden is het allemaal best, aldus Hastings. Volgens hem leidt het alleen maar tot nieuwe klanten, als de kids eenmaal zelf beginnen met geld verdienen.

Ted Sarandos over (oude) series

Tijdens de presentatie op CES legde Chief Content Officer Ted Sarandos uit hoe men de content uitkiest. Netflix heeft een aantal obscure series en films uit de mottenballen gehaald en nieuw leven ingeblazen. Wet Hot American Summer was een onbekende cultfilm totdat Netflix er een nieuwe serie van maakte. Arrested Development werd dankzij Netflix opnieuw populair en nu zijn er plannen voor een Full House-spinoff. Dat heeft niet zo zeer met nostalgie te maken, aldus Sarandos. Dankzij het internet kan iedereen nu in aanraking komen met oude series. De keuze voor deze programma’s heeft volgens hem niet zo veel met nostalgie te maken als met een sterke band die mensen met zo’n serie voelen. Die is er bij programma’s als Full House, Seinfeld, Twin Peaks, of Arrested Development:

“For most of those people, it’s not nostalgia at all,” Sarandos said. “It’s their favorite show.”

4 reacties

  1. Bevalt prima dat Netflix.
    Afgelopen week was echter mijn account gehacked.
    Geen idee hoe ze dat geflikt hebben, maar er bleek in 2 dagen gekeken te zijn vanuit Frankrijk, Zweden en de VS via mijn account. En ik was de deur niet uit geweest.

    Één telefoontje en ze hebben het weer snel hersteld gelukkig. Meteen een ‘zwaarder’ wachtwoord erop. De laatste paar dagen geen rare zaken gezien, dus helaas pindakaas voor de ‘meekijkers’.

  2. Werkt perfect. Ik deel het met mn tante en neefje. Voor 4 euro in de maand heb ik Netflix duurste abbo. Ideaal. Wat Baasbas zegt.. beetje schraal. Maar voor 4 is het leuk niet voor 12..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *