Netwerkkast Den Haag blijkt vol spionageapparatuur te zitten

SPIONAGEKASTJE!
Wat in eerste instantie leek te gaan om een doodgewone CAI-kast van een kabelaar, bleek een broeinest van hightech spionageapparatuur een cameraatje en een modem. Moeders, houd uw dochters binnen, de overheid bekijkt alles wat we op straat doen.

Het gaat om een wijkkast in de Haagse Schilderswijk. De metalen kast lijkt identiek aan die van Ziggo om huishoudens van tv, radio en internet te voorzien. Bij nadere inspectie bleek er een cameragaatje in te zitten. Medewerkers van Ziggo wisten van niets, hij stond niet bij hun op de kaart, maar de sleutel paste wel gewoon. Een woordvoerder zegt:

“We waren dinsdag in de Schilderswijk bezig met werkzaamheden in de wijkkasten van Ziggo. Deze kast op het Oranjeplein stond niet op onze tekeningen. Een medewerker kon de kast gewoon openen met een universele kastsleutel, die wordt gebruikt voor onze eigen kasten. Het leek niet alleen op onze kast, de sleutel paste ook nog. De kast zat vol met vreemde apparatuur. We herkenden onder andere een camera en een UMTS-modem. We hebben de kast dichtgemaakt omdat we ook niet wisten wat we ermee moesten.”

Omroep West kreeg de beelden in bezit, ging ermee naar een spionage-expert, en die zegt er van overtuigd te zijn dat het apparatuur van de overheid is. Hoewel de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) zwijgt over de kwestie, is er de verdenking dat ze op straat meekijken omdat er in de Haagse buurt mogelijk jongeren worden geronseld om een LOI-cursus jihadist te volgen en als kanonnenvlees in Syrië te dienen. Bizar.

Na de ontdekking was het kastje plotseling weer verdwenen.

[lg_folder folder=”0_Divers/CAI-kast_AIVD/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Haha wat een ratten zijn het ook eigenlijk. Een beetje hun netwerkapparatuur verbergen in een stroomkastje, geweldig;). Alleen hadden ze beter wel iets van een wall mount bracket voor in dat ding kunnen kopen. Wordt het een stuk overzichtelijker van. Heb er voor mijzelf ook een gekocht bij http://www.serverkast.com. Best makkelijk helemaal voor thuisnetwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *