Nieuw Android-virus verspreidt zich razendsnel door Europa

Nieuw Android-virus verspreidt zich razendsnel door Europa
Android-gebruikers opgelet: het lijkt erop dat een nieuw, gevaarlijk virus zich in rap tempo over Europese smartphones gaat verspreiden.

Het gaat om Mazar, een virus dat ontdekt werd door Heimdal Security. Mazar zorgt ervoor dat al je internetverkeer eerst langs een besmette server gestuurd wordt, zodat allerlei informatie over je kan worden achterhaald. Volgens de BBC zijn in Denemarken al 100.000 telefoons besmet, maar het is nog onduidelijk hoeveel slachtoffers Mazar in de rest van Europa heeft gemaakt.

Je telefoon raakt overigens niet zomaar besmet door Mazar. Het begint allemaal met een sms’je. Klik je op de link in dat bericht, dan is er nog steeds weinig aan de hand. Pas als je vervolgens toestemming geeft om software van buiten de Play Store te installeren ben je aan de beurt. Inderdaad: je zou ernstig gaan twijfelen aan de intelligentie van de Denen…

8 reacties

   • @clubbtraxx: Er is ook NIKS concreets aangetoond met Stagefright.
    Het feit dat het in theorie mogelijk is wil niet zeggen dat het toepasbaar is in de praktijk.

    Geloof me, als het zo lek was als een mandje dan waren er al hele rare dingen op Android gebeurd. Denk daarbij aan ransomeware en dergelijke.

    Het is niet waterdicht (zoals alles) maar veel veiliger dan men doet voorkomen, tenzij mensen zelf diverse deuren open gaat zetten.

   • @clubbtraxx: Geen probleem meer? Het is nooit een probleem geweest. Mensen beginnen maar wat als een kip zonder kop te kakelen zonder eigenlijk te snappen waar ze het over hebben. Ken jij 1 stagefright geval (kennissen, vrienden) waar het helemaal mis ging?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *