Nieuw apparaat reinigt smartphones met UV-licht

Phone schoonspoelen
Wist je dat het oppervlak van een telefoon zo’n 7000 verschillende soorten bacteriën bevat? Wij ook niet, maar met deze vinding is het gelukkig voorgoed verleden tijd.

Onderstaand apparaat, dat luistert naar de naam Green Toaster, gebruikt UV-licht om smartphones volledig te reinigen. Het is in opdracht van de Koreaanse e-commerce gigant Gmarket gemaakt door het Britse reclamebureau Innored, in samenwerking met designschool Kinneir Dufort.

Green toaster

Het is de bedoeling dat het straks in cafés en koffiezaken komt te staan, zodat klanten hun telefoon schoon kunnen maken terwijl ze op hun drankje wachten. Hij werkt als een broodrooster: phone erin, hendel omlaag, en wachten tot hij na het reinigen vanzelf omhoog schiet.

Het is overigens niet de eerste smartphone-reiniger: deze heeft bijvoorbeeld de vorm van een mini-zonnebank. (via Nacsonline)

Eén reactie

  1. Wederom een prachtig voorbeeld van een product dat je totaal niet nodig hebt en je jezelf kan afvragen waarom mensen er geld aan uit geven. Ik was mijn broek, mijn broekzak poetst mijn telefoon. Ik vind het goed genoeg, ik gebruik mijn telefoon tenslotte niet als lepel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *