Nieuw: camera in het display van een smartphone

Nieuw: camera in het display van een smartphone
Zowel Xiaomi als Oppo laten zien wat ze in huis hebben.

Als je nu nog met een grote notch komt aanzetten, dan leef je feitelijk als merk in 2017. De ontwikkelingen gaan razendsnel op het gebied van smartphones en elk merk lijkt met z’n eigen kenmerken te komen.

Zo heeft Samsung gekozen voor een minimale inkeping voor enkel de camera in de hoek van het display, hebben ze bij (onder andere) OnePlus een uitschuifbare camera en Xiaomi en Oppo doen het weer anders. De laatstgenoemde merken laten zien met een nieuwe technologie bezig te zijn. Met deze techniek is een notch én een uitschuifbare camera overbodig om selfies te maken. Beide merken hebben namelijk een manier gevonden om een camera in het display te verwerken.

Hoe de technologie honderd procent in elkaar steekt is nog niet duidelijk, maar in feite laat het camerapaneel licht doorschijnen door het OLED-display heen. Beide bedrijven hebben een korte impressievideo gedeeld om te laten zien dat de technologie echt werkt. In beide gevallen gaat het nog om een prototype. Of en wanneer camera’s onder schermen op de markt komen is nog onduidelijk.

[gv data=”tkcWOTmSM5s”][/gv]

3 reacties

 1. Blah blah … eerst eens een goed werkend exemplaar in de winkels ipv van “ik ben de eerste maar werkt maar half chineese oplossing “

  2009
  appleinsider.com/articles/09/01/08/apple_files_patent_for_camera_hidden_behind_display/amp/

  2017
  google.nl/amp/s/www.theverge.com/platform/amp/2017/1/10/14225872/apple-patent-oled-display-holes-bezel-free-iphone

 2. Goed bezig, die Chinezen! Er zijn een aantal merken die patent na patent aanvragen zonder dat ze daadwerkelijk iets uitbrengen omdat ze bang zijn om te falen.

  Bij innovatie hoort nu eenmaal het risico op falen en kinderziektes (zie de vouwbare tel.)

  • @ffw88: volgens mij snap jij innovatie niet helemaal.

   Innovatie is iets ontwikkelen dat goed werkt … iets op de markt gooien wat brak werkt is GEEN innovatie.

   Dat laatste is meer bedoeld om naive consumenten geld uit hun zakken te kloppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *