Nieuwe Apple Store in Istanbul is weer een kunstwerkje

Nieuwe Apple Store in Istanbul is weer een kunstwerkje
In Nederland zit de Apple Store in het Hirschgebouw aan het Leidseplein maar in Istanbul hebben ze er één in de grond gebouwd.

Op dit moment wordt er druk gewerkt aan de nieuwe Campus van Apple in Cupertino. De campus met de bijnaam ‘The Mothership‘ is ontworpen door de architect Norman Foster. In 2009 werd hij door Steve Jobs zelf aangesteld om de nieuwe Campus te ontwerpen.

Sinds 2013 is Norman Foster, samen met zijn bedrijf Foster +Partners, verantwoordelijk voor het design van de Apple Stores. Deze nieuwe winkel in Istanbul is dan ook één van de eerste waarin de hand Norman Foster terug te vinden is. Het is ook meteen de eerste Apple Store in Oost Europa. Wereldwijd heeft Apple inmiddels 400 officiële Apple Stores.

De Apple Store is gebouwd in het Zorlu winkelcentrum dat in het hart van de stad ligt. Net zoals bij de andere Stores is ook hier weer veel glas gebruikt. De winkel telt twee verdiepingen ondergronds die je via een trap kan bereiken. Zodra je de winkel instapt is het eigenlijk een feest van herkenning met de grote houten tafels en strak gepresenteerde producten.

[lg_folder folder=”Apple/0_Divers/Apple_Store_Istanbul/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *