Nieuwe functies voor Windows 10 op smartphones lekken uit

Windows-10-telefoon
Hoe Windows 10 er op desktops uit komt te zien weten we inmiddels wel, maar over de smartphone-versie van het nieuwe besturingssysteem was tot nu toe nog niet zoveel bekend.

De Technical Preview voor Windows 10 op telefoons begint binnenkort, dus is het niet zo gek dat langzaam maar zeker de screenshots met nieuwe functies uit beginnen te lekken. De Chinese website ITHome zette onlangs een aantal schermafbeeldingen online van deze previewversie, en daaruit kunnen we een aantal nieuwe functies opmaken.

Windows-10-toetsenbord

Audio opnemen
Als eerste valt op dat Windows 10 een speciale app toevoegt voor het opnemen en bewaren van audio-opnames. Bij Windows 8 werden deze bestanden nog direct opgeslagen in OneNote. De app lijkt geen telefoongesprekken op te kunnen nemen.

Wat de algemene interface betreft lijkt er niet teveel te zijn veranderd, al worden sommige menu’s wel in een nieuw jasje gestoken zodat ze beter bij de desktop– en tabletversie past. Ook je het toetsenbord naar de linker- of rechterkant van het scherm schuiven, wat vooral van pas komt als je grotere smartphones (zoals de Lumia 1520) met één hand wilt bedienen.

Windows-10-Notificatiecentrum

Stemherkenning
De knop om stemherkenning te activeren heeft een prominente positie boven het toetsenbord gekregen, zodat je sneller iets in kunt spreken. Ook het notificatiecentrum is aangepakt en uitgebreid, waarbij er drie rijen met icoontjes zijn die je snel aan en uit kunt zetten.

Eén reactie

  1. Ik heb een windows telefoon, maar dat is ook de laatste keer. Een hele boel apps dat ik wil gebruiken zijn niet beschikbaar. Ook vind ik het design te steriel. Windows phone 10 zal dat niet veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *