Nieuwe Galaxy S6 Edge stress test. Beter dan 6 Plus?

iphone 6 en samsung galaxy s6 edge
Het nieuwe vlagschip van Samsung is nog dunner en heeft afscheid genomen van plastic en gaat voor aluminium. The results are cracking.

Het team van Squaretrade heeft de nieuwe Galaxy S6 Edge, samen met de HTC One M9 en iPhone 6 Plus, onderworpen aan een druk test. Hierbij keken ze of de telefoons net zo buigbaar zijn als de 6 Plus, die nogal wat heisa veroorzaakte met #bendgate als gevolg.

Wat blijkt: De S6 buigt net zo snel als de 6 Plus. Maar waar het bij de iPhone alleen bij buigen blijft, barst bij de Samsung het scherm. De One M9 buigt bij een hogere druk, maar breekt precies bij de aan/uit knop waardoor de telefoon niet meer werkt.

Of dat bij het bukken je broekzak verandert in een glasbak is nog niet getest. De #bendgate is een nieuwe trend bij de als maar dunner wordende smartphones, zo lijkt het. Bekijk de stress test zelf in het filmpje hieronder.

[gv data=”3Y7tPczbOec”][/gv]

21 reacties

 1. Goh. Gaan al die Samsung fanboys/Apple haters toch even mooi op hun plaat. Haters gonna hate hate hate hate hate hate. Im just gonna shake shake shake shake shake shake, shake it off, shake it off.

  • @camber24: Jammer voor jou, de Apple fanboys zijn de enigen die er een probleem van maken. En voor de tweede keer jammer dat Apple alweer ergens geen alleenrecht op kan claimen. Uiteindelijk buigt een Smartphone van drie jaar terug nog onder een bepaalde druk, proove lies in my hands…

   Maar het is duidelijk dat je niet verder komt dan haters en fanboys, dat zegt al genoeg, kid is mad as fuck.

   • @frietjemet: Goed verhaal. Sterk man. Alsof Apple fanboys het fijn zouden vinden dat ze hier een alleenrecht op zouden hebben (mad as fuck, je redenering). Mijn verwijzing naar haters komt van een nummer van Taylor Swift. Als je meent een conclusie te kunnen trekken obv mijn comment tav haters/fanboys; knappe actie. Had overigens wel verwacht dat je zou happen. Bij ieder Apple bericht weet je je te roeren.
    Geeft niks hoor!! 😉

  • @camber24: Sorry heb zelf windows apple en samsung telefoons gehad. Heb nu een S5 en wat ‘frietjemet’ al duidelijk maakt bij Apple wordt hier vaak een probleem van gemaakt als ik een S5 ga proberen te buigen breek ik hem gelijk doormidden. Neemt niet weg dat het als telefoon prima werkt en dat ik er stukken meer mee kan dan met een iphone. Ben geen apple hater hoor zit nu op mijn macbook en vind dat de iphone qua besturing het beste draait van wat ik tot nu toe heb geprobeerd. Los van dit alles vind ik jou reactie wel een beetje kinderachtig. Je zet het net om een reactie uit te lokken je gaat het ook nog versterken door er een stukje achter te schrijven van een kut nummer, dan krijg jij je zo graag gewilde reactie en dan ga je dingen zeggen als ik verwijs naar het nummer met mijn reactie, het is andersom met het nummer wil jij je reactie juist versterken. En dan krijg je een fanboy reactie maar hij heeft ook gelijk dat samsung gebruikers zich er minder druk om maken anders waren de voorgaande samsung telefoons allemaal doormidden gebroken of wat dan ook omdat ze niet super stevig zijn…

  • @Donstil: Dat andere android toestel buigt dus wel onder hogere stress, je zult ze dus nog steeds niet horen 😉

   Verder zegt deze test niet heel veel, de kans dat er zo’n punt loading op een telefoon komt te staan is bijna nihil…

  • @Donstil: Ik als android gebruiker heb er niks over gezegd, een Apple gebruiker met een iPhone 6 begon er zelfs zelf over! En ik heb de GPS van mijn oude trouwe HTC geplet door ergens tegenaan te leunen, die polycarbonaat behuizing blijkt ook aardig flexibel. Zeg ik niks over.

   Maar als jullie Apple gebruikers echt zo graag geloven dat iedereen die geen Apple gebruikt jullie haat en alleen maar kan flamen over Apple, tja, daar ben je zelf bij. Is wel een van de meest vooraanstaande argumenten voor mij om geen Apple te kopen.

 2. Maar de normale s6 hoor je niemand over. Het zou mij niets verbazen als die het wel beter doet. Het is echt appels met peren vergelijken.

 3. Logisch toch dat de Edge versie iets minder sterk is met zijn dunne rand. Waarom hebben ze de normale S6 niet getest dan? deze heeft dikke rand en zal ook veel sterker zijn. Zo zie je maar dat dit voor de appel gebruikers is gedaan.

 4. In eerdere tests boog de apple itelefoon 6 al veel eerder. Namelijk bij 90 pounds.
  Dat is dus nog eerder dan de S6 edge.

  Overigens niet zo raar met een innovatief model met gebogen scherm. Pak dan de normale S6. Boeie.

 5. Het is niet omdat iets kán buigen, dat het ook gaat buigen. Wat racenderechter hierboven mij al zegt, klopt.

  De normale iPhone 6 werd ook getest, en bleek met minder kracht al te verbuigen dan de 6 plus.
  Hoorde je daar iemand over?Nee, omdat de gewone iPhone 6 een stuk kleiner is, en zodoende aan minder krachten onderhevig is in je broekzak.

  Een grote smartphone zit nu eenmaal meer gespannen in je broekzak. Velen steken hun smartphone zelfs in hun achterzak, wat ik niet kan begrijpen…

 6. Dat het scherm barst of dat de telefoon niet meer te gebruiken is gaat natuurlijk wel wat verder dan buigen. Maar de eerste revisie van de iPhone 6 bezweek onder nog minder ‘Force’, dus meer dan azijnpissen is het niet. Blijkbaar zijn er toch genoeg mensen die gefrustreerd er om zijn.

  Het blijven gebruiksvoorwerpen, het is jammer dat de fabrikanten elkaar dwingen tot steeds kwetsbaardere modellen te komen. Een beetje voorzichtigheid is zeker aan te raden met die krengen.

 7. Lekker realistische test ook. Duidelijk bedoeld om de iPhone in een beter daglicht te zetten. Daarnaast is er gebruik gemaakt van het aangepaste iPhone 6 met de chassis update. Bij vorige bendtests boog hij namelijk al bij een veel lagere druk. Daarnaast mist deze test volledig zijn doel, aangezien de iPhone 6 voornamelijk boog bij de volume knoppen, het zwakke gedeelte van de constructie. Bij deze test wordt het buigen exact in het midden gedaan. Anyway, de S6 Edge blijkt toch echt van een veel beter bouwkwaliteit te zijn dan de iPhone 6:

  https://www.youtube.com/watch?v=DpsyGweP5so

  Moet je voor de gein het verschil is zien tussen de twee aan het eind van alle val tests….

 8. Dat die dingen buigen is niet raar. Dat de iPhone buigt ook niet. Wel is het sneu natuurlijk als zo’n overpriced ding daadwerkelijk kapot gaat doordat je hem in je broekzak hebt zitten. Bijna €700 voor een stukje elektronica dat maar twee jaar mee gaat in de meeste gevallen… dat is een euro afschrijving per dag. Ronduit belachelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *