Nieuwe generatie lithium batterijen komen er eindelijk aan

Nieuwe generatie lithium batterijen komen er eindelijk aan
Wordt het dan eindelijk mogelijk om langer dan één dag te doen met een volle batterij in je telefoon?

Volgens de onderzoekers van Stanford wel. Zij hebben namelijk een batterij ontwikkeld die de kracht van hedendaagse lithium batterijen verdubbeld. In telefoons worden namelijk lithium ion batterijen gebruikt. Laat nou net dat ion de limiterende factor in batterijen zijn. Die zorgt er namelijk voor dat via de anode de stroomafgifte plaatsvindt.

Met deze nieuwe batterij wordt er gebruik gemaakt van een nieuw soort anode. Deze is namelijk omgeven door een dunne koolstoflaag met honingraat structuur. Hiermee houd de batterij de lithium beter onder controle en heeft het een efficiëntere stroomafgifte.

De batterij is nog niet helemaal klaar voor gebruik, maar het begin is er. De onderzoeker, Steven Chu hoopt dan ook dat er snel progressie wordt gemaakt zodat we straks allemaal kunnen profiteren van een langere batterijduur.

Nog geen reacties

    • @towi1989: Precies! Ik begin er ook een beetje moe van te worden. Geldt ook voor doorbraken met andere dingen. Het werkt altijd ideaal op muizen maar om het bij mensen te laten werken is nog heuuuul veel ondezoek nodig, en vervolgens hoor je er nooit meer wat over.

  1. Ik hoor al jaren berichten over accus met dubbele capaciteit en de mogelijkheid om in 5 min op te laden. Tot nu toe heb ik er weinig van gezien, ja de capaciteit van de accus is wel iets verbeterd, maar het stroomverbruik van de telefoons is ook omhoog gegaan waardoor het geen verschil maakt. Een doorbraak is als er ineens 2 a 3x zo veel vermogen uit een accu kan worden gehaald van de zelfde afmetingen als huidige accu’s. Ik heb het nog niet gezien en ik heb het vage vermoeden dat het kunstmatig word beperkt.

  2. Eens met bovenstaande reacties. Je hoort zo vaak berichten over dat je accu ineens 5x zo lang mee moet gaan….

    Als je dan nog bedenkt dat software en hardware efficiënter zijn geworden is de voortgang minimaal.

  3. Het grootste probleem zijn de app-bouwers. die de app-instelling zo zetten, dat je ongemerkt meer verbruikt dan nodig. En daar zijn geen verbeteringen tegenop gewassen, gewoon omdat app-bouwers steeds hun systemen aanpassen, aan de mogelijkheden van de batterijen.
    Het enige wat helpt, is van je foon, tablet je apps, die je niet gebruikt, zoveel mogelijk uitschakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *