Nieuwe ING betaalpas: betalen zonder pin door aanraken

Nieuwe ING betaalpas
ING start vandaag als eerste Nederlandse bank met het uitgeven van een vernieuwde betaalpas. De pas is voorbereid op contactloos betalen en kan in de toekomst worden gebruikt voor snel en gemakkelijk afrekenen door de pas dicht tegen de betaalautomaat aan te houden. Nog net iets sneller dan chippen dus.

Alle Betaalpassen die vanaf 6 juni gefaseerd worden uitgegeven, zijn uitgerust met deze nieuwe technologie. Tot eind 2013 worden al circa 3 miljoen nieuwe passen uitgegeven. Naar verwachting kunnen klanten van ING vanaf begin 2014 contactloos betalen met de pas. Zij worden hier te zijner tijd over geïnformeerd.

Contactloos betalen

Klanten kunnen straks met deze pas bedragen tot 25 euro snel en gemakkelijk afrekenen door de pas dicht tegen de betaalautomaat te houden. Dat is vooral handig bij het betalen van een snelle boodschap. De betaling verloopt sneller dan een reguliere pinbetaling en dat scheelt weer in de wachtrij bij de kassa. Contactloos betalen maakt gebruik van de chip op de pas en is daarmee zeer veilig.

Later dit jaar volgt ook de mogelijkheid om contactloos te betalen met de mobiele telefoon. Komende zomer kan in Leiden als eerste Nederlandse gemeente ‘mobiel’ worden betaald. ING bereidt de lokale introductie in Leiden samen met andere banken voor.

Nieuwe ING betaalpas

De nieuwe betaalpas is te herkennen aan het contactloos logo op de achterkant van de pas. Ook op betaalautomaten in winkels zal dit logo zichtbaar zijn. Winkeliers die contactloos betalen mogelijk willen maken voor hun klanten, kunnen vanaf dit najaar geschikte betaalautomaten verkrijgen via hun leverancier of eigen bank.

3 reacties

  1. Dat doen ze hier in de UK ook. Het gebeurt wel eens, was laatst ook in het nieuws, dat de verkeerde klant betaald of dat je 2 keer betaald.

    Verder is het wel handig, tot je de bankpas een keer gestolen wordt.

    Er zijn speciale hoesjes beschikbaar die de pas afschermen voor ongewild contact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *