‘Nieuwe iPhone krijgt ouderwetse Lightning-kabel’

Nieuwe iPhone Lightning

Een Lightning-aansluiting voor de nieuwe iPhone en dat betekent dus geen vernieuwing op dit gebied.

De MacBooks van Apple zijn inmiddels overgestapt op USB-C. Ook de iPad Pro heeft een USB-C aansluiting. De verwachting was dan ook eigenlijk dat Apple spoedig met het nieuwe iPhone vlaggenschip zou overstappen op USB-C. Niets lijkt minder waar. Met de nieuwe iPhone blijft Apple nog even vasthouden aan die Lightning-kabel.

Volgens de laatste geruchten heeft de iPhone 12 die in september komt nog een Lightning-aansluiting. Pas in het najaar van 2021 past Apple USB-C toe op de iPhone. Dat betekent dat we nog anderhalf jaar moeten wachten op een iPhone met een USB-C aansluiting.

Ook dit jaar hoeven we, net als voorgaande jaren, geen spectaculaire vernieuwingen te verwachten van Apple. Een nieuwe camera en een nieuwe processor. Het standaard riedeltje wat we inmiddels gewend zijn van het Amerikaanse techbedrijf. Er was dit jaar goede hoop dat Apple ging overstappen van Lightning naar USB-C voor de iPhone.

Wel anders zal de onthulling van de iPhone 12 worden. Normaal gesproken organiseert Apple een launch event op zijn thuisbasis in Californië. Gezien de corona pandemie zit dat er niet in. Ook een merk als Samsung zal improviseren dit jaar. Ze hebben bekendgemaakt de Galaxy Note 20 middels een online event te gaan onthullen.

Nog geen reacties

    • lightning is gewoon belachelijk. anders zou je met goedkope ebay kabeltjes aan de slag kunnen, nu blijf je met die unieke kabel zitten…

      Ik had ook eens opgevangen dat de nieuwe iphone, de iphone 13 dan vermoedelijk poortenvrij zou zijn. Dat zou vernieuwender zijn dan usb c toe te voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *