Nieuwssite gooit 100.000 dollar aan Bitcoin weg

Auteur: , Geen reacties
Bitcoin

Uiteraard op het moment dat de munt nog niet zoveel waard was.

De Amerikaanse nieuwssite Wired publiceert technieuws en reviews. Onderdeel van zo’n review was een Bitcoin miner die de redactie kreeg in 2013 van Butterfly Labs. Een bedrijf dat inmiddels niet meer actief is.

In het kantoor in San Francisco van het nieuwsplatform werd de miner opgesteld en ging de computer aan de slag. Destijds konden relatief eenvoudige computers nog minen. Tegenwoordig komen daar een stuk geavanceerdere computers bij kijken, wat de mine-farms in landen als China verklaard.

De miner van Wired leverde 13 Bitcoins op. Het was toen nog niet zoveel geld waard, maar de redactie vroeg zich af wat te doen met het geld. Uiteindelijk werd besloten om afstand te nemen van de Bitcoins. De miner werd immers gebruikt voor onderzoek en experimenten. Het was niet de bedoeling om er daadwerkelijk geld mee te verdienen.

De private key met toegang tot de Bitcoins werd vernietigd en zo werd afstand genomen van de 13 Bitcoins, voor altijd. Op de redactie van de nieuwssite zal het de komende jaren nog naklinken, want vandaag de dag zijn die Bitcoins grofweg 100.000 dollar waard.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).