Nintendo: ‘SNES Classic Edition zal niet snel uitverkocht zijn’

Nintendo: 'SNES Classic zal niet snel uitverkocht zijn'
De Japanners willen voorkomen dat fans opnieuw worden teleurgesteld.

De NES Classic Edition is een geinig apparaat, maar het is vrij lastig om er eentje te kunnen bemachtigen. Retailers gingen snel door voorraadden heen en Nintendo was er vaak niet op tijd bij om lege voorraadden weer aan te vullen. Dit resulteerde in vele winkels die klanten moesten teleurstellen. Op sites als Marktplaats schoot de marktwaarde van het apparaat omhoog, tot frustratie van velen.

Dat ‘fiasco‘ willen de Japanners naar eigen zeggen met de nieuwe SNES Classic Edition voorkomen. Het apparaat, dat gisteren werd aangekondigd, zal in grotere aantallen worden verscheept. Nintendo noemt geen concrete cijfers, maar lijkt met deze uitspraken duidelijk te willen maken dat mensen niet van een koude kermis thuis zullen komen. Als je er écht een wil bemachtigen dan kan het geen kwaad om een pre-order te plaatsen. Je weet immers nooit..

Met de aankondiging werd bekend dat de SNES Classic vanaf 29 september verkrijgbaar zou zijn. Nintendo heeft nu ook gecommuniceerd dat het apparaat tot en met het einde van 2017 zal worden verscheept. Zo kom je in elk geval niet voor verrassingen te staan. Hou er dus rekening mee dat de SNES Classic in 2018 lastig tot zeer lastig verkrijgbaar zal zijn, tenzij Nintendo later dit jaar met een nieuwe aankondiging komt. (Via Time)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *