Nintendo Switch verkoop: console passeert bijzondere mijlpaal

Auteur: , Geen reacties
Nintendo Switch verkoopcijfers

De Switch lijkt het tij te keren voor de gamedivisie van Nintendo.

Met de Wii zette Nintendo de casual gamemarkt volledig op zijn kop enkele jaren geleden. Met sterke gamereeksen zoals Mario, Zelda en talloze anderen bleken de Japanners een gat in de markt gevonden te hebben. Hoe anders was dat met de Wii U, die qua verkoop hopeloos faalde. Gelukkig is Nintendo met de gloednieuwe Switch op de weg terug.

De hybride console viert namelijk een nieuwe mijlpaal: de grens van 10 miljoen verkopen is gepasseerd. Een knappe prestatie, zeker wanneer je weet dat de Switch pas sinds begin maart in de winkels te verkrijgen is. Anderhalve maand geleden stond de teller overigens nog op 7,5 miljoen verkochte exemplaren.

Natuurlijk is de Switch net zo goed als de games die je erop kunt spelen. Consumenten lijken vooral The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Mario Kart 8 Deluxe helemaal het einde te vinden. Met 4,7 miljoen en ruim 4,4 miljoen verkochte exemplaren zijn de twee games goud waard voor de console.

Door al deze positieve cijfers is het begrijpelijk dat Nintendo enkele maanden geleden al de productie van de console heeft opgeschroefd. Een populaire franchise als Pokémon op de console aanbieden volgend jaar zou wederom voor enorm positieve cijfers kunnen zorgen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).