Nokia 9 details: dubbele camera en vernieuwd design

Nokia komt terug op de smartphone markt!
De gelekte afbeeldingen onthullen het een en ander van het nieuwe vlaggenschip.

Het is nog even afwachten geblazen totdat HMD Global haar eerste Nokia vlaggenschip officieel presenteert. Hoewel er op dit moment al enkele goedkope en midrange-toestellen van het vernieuwde Nokia op de markt liggen, moet de Nokia 9 de kers op de taart worden en de concurrentie aangaan met een Galaxy S8 en OnePlus 5.

Dankzij ITHome weten we nu in ieder geval meer over het design van de te verschijnen smartphone. Dankzij enkele gelekte Nokia 9 hoesjes weten we vrijwel zeker dat er een dubbele cameralens aan de achterkant te vinden is, die gefabriceerd gaat worden door oude bekende Carl Zeiss.

Ook bevindt zich aan de onderkant een opening voor een USB-C poort, terwijl aan de bovenkant (gelukkig) een 3,5mm audiojack te vinden is. Daarnaast beschikt het hoesje over afgeronde hoeken, waardoor het toestel comfortabel in de hand moet liggen.

Verder meldt ITHome dat er een 5,3 inch QHD-scherm aanwezig zal zijn met Gorilla Glass 5, een Snapdragon 835 chipset met 6 of 8GB RAM. Het interne opslaggeheugen van 64GB is uitbreidbaar, en dankzij de IP68 certificatie is de smartphone stof- en waterdicht. Kortom: laat maar komen dat toestel!

Nokia 9 case

Nokia 9 case

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *