Nokia brengt launcher voor Windows concurrent uit


Je zou denken dat Nokia na de overname door Microsoft alleen nog producten voor Windows Phone mag maken. Nokia dacht daar zelf blijkbaar anders over en ontwikkelde een launcher voor Android.

Na de overname is namelijk afgesproken dat het overgebleven onderdeel van Nokia geen telefoons meer mag verkopen. Blijkbaar hoorde het ontwikkelen van telefoon software niet bij deze afspraak. Zo heeft Nokia nu Zlauncher geïntroduceerd. Met deze software vervang je de launcher van Android.

Met Zlauncher leert je telefoon welke apps je het meest gebruikt. Deze apps zal hij automatisch tonen in je launch scherm. Dit baseert hij zelfs op het moment van de dag. Als je in de ochtend namelijk vaak Facebook gebruikt of juist in de avond een app gebruikt voor dat rondje rennen, dan laat hij die apps juist naar voren komen.

Als je snel een andere app nodig hebt kan je die snel en makkelijk vinden door de eerste letter met je vinger op het scherm te schrijven. Zlauncher zal dan een paar suggesties laten zien waarna jij snel de juiste kan selecteren. De software is nog in beta fase, maar je kan hem al wel downloaden via de site van Zlauncher.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *