NPO, RTL en SBS komen met Netflix-killer: NL Ziet

NPO, RTL en SBS komen met Netflix-killer: NL Ziet
Ja, dat leest u goed. In een samenwerkingsverband tussen de publieke omroep en de grootste commerciële zenders van Nederland zullen talloze programma’s voortaan onder één online dak te vinden zijn: NL Ziet.

Met de video-on-demand-dienst NL Ziet kan het aanbod van alle aangesloten partijen worden bekeken. Denk dus aan een mix van Uitzending Gemist, RTL XL en Kijk, maar dan betaald. Wat er voor NL Ziet (onwennige naam much?) per maand zal worden gevraagd is nog niet bekend. Wel weten we inmiddels dat de dienst eind januari 2014 live gaat en er een gratis proefperiode aan verbonden is.

Op de nu nog vrijwel lege site staat de volgende tekst:

“Ongelooflijk veel series, reality, films, documentaires en shows kijk je binnenkort nog makkelijker online met NLziet. Waar jij wilt en wanneer het jou uitkomt.”

Op de gezamenlijke persconferentie in het Beeld en Geluid-museum te Hilversum werd aangekondigd dat de meeste programma’s maximaal een jaar lang terug te kijken zijn. De kans dat er ook exclusieve content voor NL ziet zal worden gemaakt á la Netflix lijkt klein. Ook zal het Uitzending Gemist, RTL XL en Kijk.nl niet vervangen, het wordt een aanvulling daarop. Maar u mag er wel maandelijks voor betalen.

Blijkbaar moet er eerst een partij als Netflix langskomen voordat Nederlandse zenders doorkrijgen hoe consumenten graag ’tv kijken’ en vervolgens pas gaan innoveren.

Eén reactie

  1. ‘Netflix-killer’… Het valt nog maar te zien of mensen er geld voor over hebben om Dansen met de Sterren, Koken met de Sterren, Schaatsen met de Dansinstructeurs van de Sterren, en Koken met de Schaatsenslijpers van de Fans van de Sterren nog eens te moeten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *