Obama gaat op piraten jagen met onderwater-drones

Obama gaat op piraten jagen met onderwater-drones
Het nadeel van de militaire drones van president Dronebama: ze hebben niet allemaal de capaciteit om eerst een intercontinentale vlucht af te leggen voordat ze kunnen toeslaan. Soms moeten ze wat dichter bij het doelwit in de buurt worden gebracht. De oplossing volgens Darpa: een onbemande onderzeeër.

Darpa, het Defense Advanced Research Projects Agency, heeft plannen onthuld voor de Hydra. De Hydra moet een soort onbemand moederschip worden waarmee diverse drones onder water kunnen worden getransporteerd. Eenmaal op de plek van bestemming kan hij onderwaterdrones ‘afschieten’ als een torpedo, of vliegende drones in een huls naar de oppervlakte knallen waarna ze kunnen opstijgen.

Een drone om drones mee te vervoeren. Droneception. Het Amerikaanse leger zou zo flink kunnen besparen op transportvliegtuigen of -schepen voor drones. Straks worden ze immers door een computernerd in het Pentagon naar een conflict gestuurd. Uit een verklaring van Darpa blijkt dat vooral piraten de sjaak zijn met deze onderzeedrone des doods:

The rising number of ungoverned states, piracy, and proliferation of sophisticated defenses severely stretches current resources and influences U.S. military capability to conduct special operations and contingency missions, DARPA scientists say.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *