Oeps! Apple maakt Macs met Windows

Tim Cook
Apple’s PR-machine loopt normaal gesproken op rolletjes, maar heel af en toe maken ze ook in Cupertino een flinke uitglijder.

Tim Cook tweette een foto van de Mac Pro-productie in Texas, inclusief de volgende tekst: “Watching the Mac Pro come together in Austin yesterday, thanks to a team loaded with American manufacturing expertise.” Het lijkt een logische tweet, aangezien Apple graag het hele productieproces in Amerika wil laten plaatsvinden. Maar er is één ding aan de foto wat opvalt: op de achtergrond zie je een iMac draaien op Windows.

tweet

Het is niet duidelijk op welke versie van Windows het Apple-apparaat draait, maar het lijkt sterk op Windows XP of Windows 7. De icoontjes in de taakbalk doen vermoeden dat het om Windows 7 gaat. Dat lijkt vreemd, tot je bedenkt dat Google bijvoorbeeld gebruik maakt van iPhones, iPads en Windows om zijn apps te testen en de video’s van Microsoft zomaar gemonteerd kunnen zijn op een Mac, gezien de populariteit onder filmmakers.

Het bericht van CEO Tim Cook maakte desondanks veel los op Twitter.

iMacs running Windows tweets

Nog geen reacties

  1. …. Wat maakt het uit. De software voor de machines is geschreven voor Windows… Ze gaan toch niet speciaal de software herschrijven omdat er toevallig Macs mee gemaakt worden? Waarschijnlijk draaien ze Windows 7 via software als Parallels. Apple kan zijn tijd en geld beter benutten, dan dit soort kleinigheden.

  2. Windows en OSX zijn naast elkaar te gebruiken op een Mac. Daar doet Apple helemaal niet geheimzinnig over. Bootcamp “van Apple zelf” dat dit mogelijk maakt staat ook gewoon op Apple’s site en is door iedereen te gebruiken die naast OSX, ook Windows wil kunnen draaien, zonder een andere pc aan te hoeven schaffen. Google anders even Apple bootcamp. Hier wordt dit misschien wel gewoon getest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *