Officiële OV-chipkaart app komt begin 2014

OV-chipkaart app van Translink
Trans Link Systems, het bedrijf achter de OV-chipkaart, is momenteel druk bezig met het ontwikkelen van een officiële app waarmee je je saldo, transacties en oplaadpunten kan bekijken. En dat werd tijd.

Eigenlijk is het belachelijk dat er na al die jaren nog steeds geen officiële app is waarop je het saldo van je OV-chipkaart kan controleren. Voor zowel iOS als Android zijn de afgelopen jaren dan ook de nodige apps ontwikkeld door andere partijen, maar een officiële app ontbrak.

Eind vorige maand zijn diverse mensen begonnen met het testen van de officiële app en halverwege december zal gekeken worden hoe goed dat gegaan is. Het plan is om de app dan begin 2014 te lanceren voor zowel iOS als Android. Het lijkt er overigens wel op dat de app niet heel veel functionaliteiten gaat krijgen.

Zo is het in de testversie nog niet mogelijk om meteen een restitutieverzoek in te dienen als je vergeten bent om uit te checken. Hopelijk maakt Trans Link Systems het ook mogelijk in realtime te kunnen zien wat je saldo is, want momenteel worden transacties pas een dag later zichtbaar. (via: iphoneclub.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *