Olympus introduceert nieuw 4/3 vlaggenschip

De Olympus OM-D E-M5
De Olympus OM-D E-M1 is het nieuwe paradepaardje van Olympus in hun lijn spiegelloze 4/3-lens camera’s.

De E-M1 is het grotere broertje van de E-M5, en heeft dezelfde sensor in een kleiner pakket. Samen met een nieuwe beeldprocessor moet dit ervoor zorgen dat er haarscherpe beelden uit de kleine (in vergelijking met een DSLR dan) 16,3 megapixel sensor komt. Uiteraard is deze camera compatible met alle 4/3-lenzen van Olympus met de meegeleverde adapter. Is dit dan het einde van de traditionele spiegelreflex?

Omdat er geen spiegel meer in hoeft kan de spatwaterdichte body kleiner zijn dan een vergelijkbare spiegelreflex. Er zit een elektronische zoeker in die qua kwaliteit niet zou moeten onderdoen voor een optische zoeker; volgens Olympus is het zoekerbeeld zelfs groter dan dat van een digitale spiegelreflex.

Verder heeft de camera Wifi aan boord, en een verstelbaar touchscreen achterop. Buiten spatwaterdicht is de camera ook nog gewapend tegen de vrieskou. Zolang de fotograaf het dus overleeft zou zijn apparatuur er ook tegen moeten kunnen. Ook kan de camera 1080p filmen op 30 fps.

De camera wordt medio oktober leverbaar voor 1499 voor de body of 2199 euro voor de body in combinatie met de nieuwe 12-40 mm f/2,8 kitlens.

[lg_folder folder=”Olympus/Olympus_OMD_EM1/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *