Omnomnom: patatje-met vanaf nu geheel geautomatiseerd

Heb je al honger?
Heb jij er ook zo’n hekel aan om elke keer als je wat patat wil scoren je in de rij moet staan om vervolgens bij een of andere baklap je bestelling te doen? Gelukkig staat de techniek niet stil (zelfs niet in België), en kan je vanaf nu je patatje-met uit de automaat trekken, zoals het ons als geciviliseerde mensen betaamt.

Een warenhuis uit Brussel heeft de primeur van deze geheel automatische frietje-met bak-installatie. Afgelopen vrijdag is het apparaat in gebruik genomen, tot groots plezier van veel knorrende Belgen. In de jaren ’80 en ’90 waren er al eerder experimenten met zoiets in België, maar de resultaten bleven achter. (Lees: de friet was niet te vreten.)

In Nederland hebben we uiteraard de Febo, maar zelfs die is midden in de nacht gesloten. En er is niets lekkerder dan na een avond stappen nog effe snel een bak vet-in-patatvorm naar binnen werken. Deze automaat is 24 uur per dag geopend, en beloofd binnen anderhalve minuut en tegen inlevering van €2,50 een bakje met 135 gram patat en saus af te leveren. Om dat te kunnen halen is de friteuse altijd ingeschakeld, maar het bedrijf belooft dat het met de veiligheid wel goed zit.

Lang leve techniek. We hebben mensen naar de maan gestuurd, en katten van teksten voorzien, maar nu we op elk moment van de dag een patatje-met kunnen kopen hebben we ons potentieel als mens pas echt bereikt. Eet smakelijk.

Nog geen reacties

  1. Leuk geschreven, en grappig die link naar ‘stappen’ :’) Overigens moet er wel bij worden vermeld dat 135 gram friet bijzonder weinig is als je honger hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *