Onderzoek: accuduur iPhone 7 is om te huilen

iPhone 7
Je kunt beter voor een Android-toestel shoppen als het op accuduur aankomt.

Bij het Britse blad Which? zijn ze erover uit: de batterijduur van de nieuwe iPhone 7 is beroerd in vergelijking met de concurrenten. In een onderzoek werd de smartphone vergeleken met de Samsung Galaxy S7, de HTC 10 en een LG 5. De iPhone kwam als slechtste uit de bus.

Zo kun je met de iPhone 7 tot 712 minuten bellen. Een Galaxy S7 doet het dubbele, de LG 1.579 minuten en de HTC 10 zelfs 1.859 minuten. Ook scoort de telefoon het slechtst als het gaat om surfen op het internet via het mobiele netwerk. De iPhone 7 is dood na 615 minuten internetten. De LG na 640 minuten, de S7 na 677 minuten en de HTC 10 na 790 minuten.

Voor de test werd gebruik gemaakt van een reguliere iPhone 7. Hoe de 7 Plus scoort is niet bekend. De iPhone heeft een beruchte reputatie opgebouwd als het gaat om accuduur. Een veelal gehoorde klacht is dat de batterijduur terugloopt bij het updaten naar een nieuwe versie van iOS. Velen hoopten op een gloednieuwe batterij voor de iPhone 7, maar dit bleef uit. Wel gaat de batterij van de 7 langer mee dan de 6s en de vorige iPhones. Dit is dankzij de nieuwe A10 processor, aldus Apple.

2 reacties

  1. Als ze ‘m dikker hadden gemaakt dan had de camera niet uitgestoken en was de accuduur fenomenaal geweest. Maar ja, zelfde geldt ook voor mijn Oneplus 3

  2. Ik neem dit soort dingen maar met een korrel zout. Mijn vrouw heeft een 7 en de batterij gaat langer meer als haar oude “6”.

    Ze doet makkelijk 2 dagen met een volle lading so “what’s the problem”. Gelul altijd dit soort onderzoeken. Is toch helemaal niet interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *