Onderzoek: films illegaal downloaden niet altijd voor de lol

Piraterij
Niet iedereen speelt graag de online piraat.

Hollywood kan niet vaak genoeg zeggen dat het illegaal downloaden van films en dergelijken schadelijk is voor de mensen die hard hebben gewerkt aan het kunstwerkje dat jij even snel op je computer wil kijken. Desondanks gebeurt illegaal downloaden nog steeds op grote schaal. Volgens een onderzoek van Wendy Rodgers is illegaal downloaden echter niet altijd voor de lol.

Het onderzoek van de wetenschapster vond plaats in Canada, waar ze meerdere studenten, professoren en bibliothecarissen heeft ondervraagd. Maar liefst 92% weet dat films met copyright downloaden via P2P of andere gratis online methodes illegaal is. Toch doet maar liefst 60% het alsnog. Als tegenargument gaven de studenten echter vaak op dat legale kanalen lastig waren te vinden, te duur of gewoonweg niet beschikbaar.

Het mag geen verrassing zijn dat studenten illegaal content downloaden. Hier valt echter ook lesmateriaal onder. Onderwijzers en stafleden hebben er echter een beleid van gemaakt om niet te vragen hoe studenten aan films of video’s komen die nodig zijn voor het lesmateriaal.

Ook de volwassenen zijn niet onschuldig, gezien 17% van de bibliothecarissen en 14% van de faculteit af en toe de piraat uithangt op het web. Verder wordt P2P downloaden regelmatig tot vaak gebruikt door 42% van de studenten. 51% Procent van de studenten gebruikt gratis websites, maar hier kunnen ook legale kanalen mee bedoeld worden. Het volledige rapport vind je hier terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *