OnePlus 12 en 12R komen naar de Benelux

Na een eerdere release in eigen land, gaat Chinese smartphone fabrikant OnePlus haar nieuwe generatie smartphones nu ook in de Benelux uitbrengen. De OnePlus 12 en OnePlus 12R zullen naar verluidt op 23 januari in de Nederlandse schappen liggen.

Veel details ontbreken nog

Heel veel meer dan dat weten we helaas nog niet over de aanstaande release. OnePlus heeft bijvoorbeeld nog geen prijzen bekend gemaakt voor beide modellen. De reeds beschikbare OnePlus 11 kost in Nederland doorgaans rond de 819 euro. Gezien de recente trend van stijgende prijzen zal het verbazen als de OnePlus 12 niet een flink stuk duurder wordt. In China kost dit model omgerekend minstens 560 euro, afhankelijk van de uitvoering. Echter zijn prijzen in die markt vaak een stuk lager dan in de EU.

Ook wat betreft de specificaties van de nieuwe toestellen kunnen we vanwege de eerdere release in China gelukkig meer duidelijkheid verschaffen. De OnePlus 12 komt standaard met een Qualcomm Snapdragon 8 chipset van de derde generatie. Het werkgeheugen bedraagt minimaal 12GB Lpddr5x RAM. Als de in China beschikbare opties ook naar Nederland komen, kan je ook kiezen voor 16 of 24GB. De OnePlus 12 heeft minimaal 256GB aan interne opslag wat wederom mogelijk kan worden opgewaardeerd naar 512GB of 1TB.

Het toestel is daarnaast uitgerust met een 6.82 inch “SUper Fluis” oledscherm met een helderheid van 4500 nits. De hoofdcamera is een 50MP Sony LYT-T808. Ook beschikt deze smartphone nog over een ultra wide angle camera, een telephoto camera en een front facing camera. Het toestel is standaard uitgerust met OxygenOS 14 (een versie van Android 14) operating system. Laden gaat met 100W aan de kabel en 50W draadloos en het toestel is beschikbaar in de kleuren Flowy Emerald, zwart en wit. Specificaties voor de 12R zijn nog niet beschikbaar.

Wil je meer weten over telefonie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *