‘OnePlus 6T kiest voor goedkope oplossing vingerafdrukscanner’

OnePlus 6T
De OnePlus 6T is inmiddels zo vaak gelekt dat de lancering bijna overbodig is, maar we hebben nog wat nieuwe info weten los te peuteren.

Via het Chinese sociale medium Weibo is nieuwe informatie over de vingerafdrukscanner van de OnePlus 6T naar buiten gekomen. Het is helaas geen nieuws om vrolijk van te worden. De vingerafdrukscanner zit straks onder de display van de OnePlus, maar de vraag is hoe precies dat systeem uiteindelijk is.

OnePlus zou uit kostenoverwegingen hebben gekozen voor een optische sensor, terwijl Samsung werkt met een ultrasone scanner. Het verschil zit ‘m er vooral in dat de eerste alleen 2D-scans kan maken en de tweede een 3D-afbeelding samenstelt. Dat maakt de optische sensor een stuk minder snel en vooral ook minder precies.

We moeten wel eerlijk zijn: als OnePlus de prijs opeens nog verder op zou schroeven om een duurdere vingafdrukscanner te kunnen installeren, dan zouden we daar óók over vallen. Misschien is dit dus wel de gulden middenweg voor het Chinese bedrijf.

Eén reactie

  1. @JordyS: “OnePlus zou uit kostenoverwegingen hebben gekozen voor een optische sensor, terwijl Samsung werkt met een ultrasone scanner.”

    Ik begrijp deze zin niet zo goed, er is toch nog geen Samsung met een vingerafdrukscanner onder het scherm? Of bedoel je dat aankomende Samsungs met een ultrasone scanner gaan uitgerust worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *