OnePlus 7 Pro heeft nog steeds schermproblemen [update]

OnePlus 7 Pro
En dat ondervonden wij in de praktijk.

Je denkt even dat je gek wordt. Je telefoon gaat zélf dingen doen terwijl je het ding in je hand hebt, maar het scherm niet aanraakt. Dan leg je de smartphone op tafel, kijk je er even naar en vervolgens zie je weer dat het toestel zelf handelingen verricht. Het lijkt net of dat je telefoon gehackt is, of dat een ‘geest’ met je smartphone aan het spelen is. Dit overkwam ons vandaag met de OnePlus 7 Pro en ik ben niet de enige.

Het probleem speelt al sinds de release van de OnePlus 7 Pro. Hoe meer mensen de smartphone geleverd krijgen, hoe groter de kans dat gebruikers tegen het euvel aanlopen. We schreven er al eens over en zijn inmiddels ruim een week verder. Tot op heden is er nog geen fix gekomen vanuit OnePlus. De recente update, OxyGenOS 9.5.4/5 voor de OnePlus 7 Pro, had nog geen fix aan boord voor het probleem.

Via het community forum zijn de Ghost Touches een veelbesproken issue. Tegenover Apparata.nl laat OnePlus weten op de hoogte te zijn van de problemen. Een officieel statement is er (nog) niet, maar er is wel een onderzoek gestart om te kijken waar het probleem zit. In het gunstigste geval kan OnePlus het probleem met een software update oplossen. Heeft het met de hardware te maken dan is het techbedrijf verder van huis.

In ons geval zijn de Ghost Touches vooralsnog minimaal aanwezig, maar het is wel vervelend. Er is een reboot nodig om te zorgen dat de telefoon weer normaal functioneert. Mocht OnePlus dit niet kunnen fixen met een update dan kan dit een belemmering vormen voor potentiële klanten die de smartphone overwegen aan te schaffen.

Update (04-06-2019): OnePlus heeft bekendgemaakt dat er een firmware update gaat komen die het euvel moet verhelpen. De update verwacht men ergens in de komende weken uit te rollen.

Lees ook: OnePlus 7 Pro – Apparata review

Eén reactie

  1. Tja er zijn nog steeds simpele zielen die steeds direct in een nieuwe versie van OP trappen.
    Stonden zelfs bij release in een lange rij.

    De geschiedenis van OP is altijd zo geweest, bijzonderheden met een nieuw model waarbij het vaak hardware betreft en je dus weinig kan veranderen.
    De tijd dat je een een OP kocht voor 350 euro zijn allang voorbij en dan was het verschil nog te verklaren .
    Nu betaal je flagship prijzen en heb je nog steeds een ‘net niet’ flagship.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *