OnePlus aangeklaagd vanwege ‘Dash Charge’

OnePlus
In Duitsland ruiken ze bloed.

Zie jij een connectie tussen slimme oordopjes en snellaadtechnologie bij smartphones? Wij ook niet. Waarschijnlijk is Bragi de enige die het verband ziet. Het bedrijf uit Duitsland is gespecialiseerd in audioproducten en heeft OnePlus aangeklaagd wegens inbreuk op het handelsmerk ‘Dash’ (via Engadget). Volgens Bragi wil OnePlus expres verwarring laten ontstaan over de Dash Charge feature in haar toestellen.

Bragi’s draadloze oordopjes beschikken namelijk over een oplaaddock dat ook doorgaat onder de naam ‘Dash Charger’. Het is niet de eerste keer dat de degens kruisen tussen OnePlus en Bragi. In de Verenigde Staten is Bragi op dit moment ook verwikkeld in een zaak tegen de prijsvechter.

Bragi wijst in beide zaken naar de afwijzing van zowel het ‘US Patent and Trademark Office’ als het ‘Intellectual Property Office’ van de EU om OnePlus ‘Dash Charge’ te laten patenteren. OnePlus lijkt inmiddels voor een nieuwe naam te zijn gegaan, maar Bragi denkt alsnog punten te kunnen scoren.

Hoewel er in de echte wereld waarschijnlijk niemand in de war raakt van de twee termen die beide bedrijven gebruiken, voelt Bragi dat haar eigen ’trademark’ min of meer in gevaar is. Als het nu geen actie zou ondernemen, dan zouden concurrenten wellicht met diezelfde naam aan de haal willen gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *