OnePlus gaat camera van de 7 Pro op dit gebied verbeteren

OnePlus gaat camera van de 7 Pro op dit gebied verbeteren
Het team van OnePlus zit alles behalve stil.

De OnePlus 7 Pro is nu enkele maanden beschikbaar op de markt en op de achtergrond werkt het techbedrijf nog steeds aan verbeteringen. Verbeteringen die door middel van een software update uitgerold kunnen worden naar het toestel. De camera van de 7 Pro functioneert oké, maar natuurlijk zijn er altijd dingen die beter kunnen. Gelukkig zijn ze op dat vlak druk bezig bij OnePlus.

OnePlus-topman Zake Zhang stelt in een interview met GSMArena dat het techbedrijf druk is om nachtfoto’s met de 7 Pro te verbeteren. De feature (Nightscape) op de smartphone maakt enkel gebruik van de enkele 48-megapixel camera, terwijl er nog twee camera’s op de achterkant van de 7 Pro te vinden zijn. Zhang laat weten dat die andere camera’s in een toekomstige update ook betrokken gaan worden bij het maken van een nachtfoto. Dit moet de kwaliteit van een foto sterk gaan verbeteren.

De toestellen van OnePlus blinken vooral uit in snelheid, maar (nog) niet in camerakwaliteit. Concurrenten Apple, Samsung en Huawei doen het op dat vlak toch een stuk beter. Één van de dingen waar de community van de OnePlus nog op zit te wachten is de ondersteuning van de groothoeklens bij het maken van een video. Een feature die bijvoorbeeld wel mogelijk is op de toestellen van Samsung en Huawei.

6 reacties

 1. Nu maanden na release moet je niet teveel meer verwachten. Zal heus wel een verbeterpuntje komen hoor maar echte gamechangers voor de camera kan je gerust vergeten. Immers, dan hadden ze dat al gedaan …

  Enne de 7T pro moet voor de feestdagen te krijgen zijn en er moet wel draagvlak zijn om die te rechtvaardigen. Kortom een beduidend betere camera en wireless charging en wat andere kleine zaken en ik zie een bestseller.

   • @rubenpriest: de 855+ zie ik ook wel gebeuren en zou niet weten waarom het wireless Chargen niet erop zou zitten.
    Hij heeft een glassback, ding is sowieso niet klein en zwaar van nature en het is tegenwoordig gewoon een belangrijke optie op een flagship, of je het nu gebruikt of niet.
    Zelfs Apple heeft het en met de snellere laadtechnieken zien we al 20W wireless chargen. Nu het gemeengoed is zien we het steeds vaker terug komen in andere producten zoals tafels, bureaus, autos, etc.
    Het niet implementeren zou een domme keuze zijn, zeker als je slogan Never Settle is.
    Prio blijft wel de camera, die loopt duidelijk achter, ook na de recente updates.

    • @turbobrick: tenzij OnePlus een snelle techniek gaat gebruiken zie ik ze geen draadloos laden implementeren. Heb er meerdere keren naar gevraagd en altijd zei een woordvoerder dat de huidige techniek te traag is voor OnePlus. Het is afwachten of ze er wel of niet mee gaan komen.

     • @rubenpriest: jammer want snelheid is geen noodzaak voor wireless. Het is juist het gemak en het vrijhouden van de connector.
      Niemand gaat wireless chargen als ze haast hebben en nog maar 10% capaciteit hebben.
      Puur voor het slapen , in de auto, op het bureau, naast je op de bank. Leg hem erop en klaar. Je hoeft niet eens echt te kijken.

      Maar goed we gaan het zien.
      Mijn hoop is gevestigd op de Mate 30 pro of de Mate X. Waarschijnlijk wel een phablet die zo goed als alles gaat bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *